Σεβασμιώτατος: "Η Εκκλησία δεν θάπτεται αλλά εν τη αδυναμία της μεγαλουργεί"

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου , ημέρα της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, παρουσία εκατοντάδων πιστών, οι οποίοι από νωρίς το πρωί προσήρχοντο συνεχώς για να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό αντλώντας  δύναμη, ευλογία και τον καθιερωμένο βασιλικό.  Μεταξύ αυτών παρέστη και ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Βασίλειος Μπέλλος συνοδευόμενος από Αξιωματικούς του Κέντρου.
  Προ της απολύσεως της Λαμπρής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας, απηύθυνε  πατρικό λόγο, αναφερόμενος στο ιστορικό της Μεγάλης Εορτής της Υψώσεως καθώς  και στον Σταυρό του Κυρίου, ο οποίος για μας τους χριστιανούς είναι σύμβολο νίκης, τρόπος ζωής   και  φύλαξ πάσης της Οικουμένης.
  Αρχικά συνεχάρη τους πιστούς που με ευλάβεια και από νωρίς το πρωί μετείχαν στην Θεία Λειτουργία τιμώντας την μεγάλη αυτή εορτή, η οποία φέρει τα ίσα της  Μεγάλης Παρασκευής και τιμάται με αυστηρά νηστεία.
  Συνεχίζοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε χαρακτηριστικά:
  «Ο Χριστός δια του Σταυρού έσωσε τον κόσμο και του έδωσε Χάρη με το πάθος και το αίμα του. Από της συστάσεως της η Εκκλησία πολεμείται. Πολλοί θέλησαν να καταπατήσουν το Σταυρό αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί η δύναμή του δεν είναι εγκόσμια αλλά θεϊκή. Η Εκκλησία δεν θάπτεται αλλά εν τη αδυναμία της μεγαλουργεί. Όπου κι’ αν κοιτάξει κανείς στην Ορθόδοξη Ελλάδα θα αντιληφθεί ότι υπάρχει παντού  σχηματισμένος ο Σταυρός του Κυρίου, ο οποίος πάντοτε υπήρξε και θα υπάρχει σύμβολο νίκης, στήριγμα  και για την Ορθοδοξία και για την Πατρίδα μας».
  Τέλος ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και προέτρεψε τους πιστούς με τα εξής λόγια:
  «Ας κρατήσουμε αδελφοί μου στη ζωή μας  την Χάρη του Σταυρού, το σύμβολο του Σταυρού και την διαγωγή του Εσταυρωμένου Χριστού».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη