Κρασιά Διστόμου: Παρουσίαση υπό τους ήχους των νερών και το θρόισμα των πλατανιών της Κρύας Λιβαδειάς!

Σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, με τα πλατάνια και τα νερά της πηγής της Κρύας να δίνουν την δική τους ήχητική σύνθεση, στην ''σκιά'' του Καταλανικού Κάστρου της Λιβαδειάς που παραπέμπει σε μια άλλη εποχή, παρουσιάζονται την Κυριακή κρασιά για δοκιμή από τους επισκεπτες των εκδηλώσεων των Τροφώνιων και τους άλλους περιπατητες των πλακοστρωτων πεζόδρομων της ιστορικής περιοχής της πρωτεύουσας της Βοιωτίας.

Ειναι μια εξωστρεφής πρωτοβουλία του Πολιτισμικου Συλλόγου Διστόμου, ο οποίος ως Συλλογος μελετης και προβολής των προβληματων της περιοχής της Μαρτυρικής κωμόπολης έχει ανοιξει ένα δρόμο προωθησης των προιόντων του παραγωγικού δυναμικου του τοπου- εξ ου και η προβολή και άλλων προιόντων σε καθε ευκαιρία.
Οι κατοικοι της Λιβαδειας που θα επισκεφθουν το ''περίπτερο'' του Συλλόγου του Διστόμου, θα εχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, φυσικά δωρεάν, τα ονομαστα κρασια της περιοχής και μάλιστα από πολλες ποικιλίες - λευκα, ροζέ και κόκκινα.

  Το σκεπτικό της δυναμικής διοίκησης του Συλλόγου που μας εκπλήσει με τις πρωτοβουλίες της, εδράζεται στο ότι το Δίστομο έχει μια πολύ μεγάλη παράδοση στην παράγωγη κρασιού και συναφών προϊόντων από αρχαιοτάτων χρόνων λογω ιδανικού κλίματος, ενώ και τωρα λειτουργούν εκει σοβαροί παραγωγοί/ αμπελουργοί αλλά και μεταποιητικές μονάδες με δυνατότητα να επεκταθούν εμπορικά πιο πέρα από τα ''όριά'' της περιοχής, αν βοηθηθούν .Ηδη από ετων έχουν ανοιξει εμπορικούς δρόμους πέραν της Στερεάς και μερικοί ετοιμαζονται για το εξωτερικό. Καθώς δεν υπάρχει συντεχνιακός φορέας στον κλάδο αυτό, ο Σύλλογος προσπαθεί να ενισχύσει συντονιστικά την προβολή των προϊόντων αυτών- με επόμενο βημα να πιέσει τους κρατικούς φορείς να συμβαλουν με  δρασεις που θα αυξησουν την βιοκαλλιέργεια, την τυποποίηση και την εμπορική προώθηση.

 Με την ...πρόποση λοιπόν  να επιτευχθουν οι στόχοι αυτοί επ ωφελεία αρχικά της τοπικής οικονομίας, να σημειώσουμε ότι η παρουσιαση γινεται στο δημοτικό χωρο μπροστα στο θολωτό της Κρυας ( στο υψος της καφετεριας Ξενία) από τις 18.00 μεχρι και μετά την συναυλία του Παντελή Θαλασσινού στο Ανοιχτό Θεατρο Κρυας- για όσο ...χρειαστεί! Θα υπάρχει για συνοδεία αυθεντική φέτα Παρνασσού και ελιες που τις χαιδευει η αύρα του Κορινθιακού...



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη