Ιερά αποδημία της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Λαμίας σε Φλώρινα και Καστοριά

Με επιτυχία στέφθηκε η 4ημερη προσκυνηματική εκδρομή της Ενορίας του Αγ. Γεωργίου Λαμίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18-21 Σεπτεμβρίου 2017.

    Πρώτος προορισμός ήταν η πόλη της Φλώρινας και  τα Μοναστήρια του Αγ. Μάρκου του Ευαγγελιστού και του Αγίου Αυγουστίνου Ιππώνος, όπου και ο τάφος του σεπτού, δυναμικού και αγίου αειμνήστου Επισκόπου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτη.

   Την δεύτερη ημέρα οι εκδρομείς κατευθύνθηκαν στην πόλη της Καστοριάς. Εκεί επισκέφτηκαν την παραλίμνια Μονή της Παναγίας της Μαυριώτισσας, την Ιερά Μονή του  Αγίου Νικολάου Τσιριλώβου, την Ιερά Μονή της Αγίας  Παρασκευής και την ιστορική Ιερά Μονή  Αγίων Αναργύρων. Επίσης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την παλαίφατη Ιερά Μονή  Παναγίας της Κλεισούρας, όπου ο τάφος και τα λείψανα της Οσίας Σοφίας που ασκήτεψε στην Κλεισούρα. Την τελευταία ημέρα οι προσκυνητές μεταφέρθηκαν στο χωριό Ομορφοκκλησιά όπου σώζεται ένα από τα πιο σπάνια αντικείμενα της πίστεώς μας. Σε ένα βυζαντινό εκκλησάκι του 11ου αιώνα υπάρχει ένα ξύλινο άγαλμα (ξόανο) του Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου ύψους2,86 μ.και η κατασκευή του αποδίδεται στον 13ο αιώνα, το οποίο επιτελεί πολλά θαύματα.

   Επιστρέφοντας στην πόλη της Λαμίας οι εκδρομείς δεχθήκανε την φιλοξενία της Ιεράς Μονής  Αγίου  Αθανασίου Ομβριακής.

Εκ της Ενορίας
imfth.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη