Δικαιώνει ο ΕΦΕΤ τις καταγγελίες του Νότη Μαριά για τα μολυσμένα αυγά στην Ελλάδα



Δικαιώνει ο ΕΦΕΤ τις καταγγελίες του Νότη Μαριά για τα μολυσμένα αυγά στην Ελλάδα
Μετά από παρέλευση 4 και πλέον ημερών από τις καταγγελίες-αποκαλύψεις του Νότη Μαριά ότι τελικά είχαν εισαχθεί και στην Ελλάδα 300 κιλά μολυσμένης με fipronil (μη εγκεκριμένη-δηλητηριώδης δραστική ουσία) παρτίδας σκόνης από ασπράδια αυγών και τα σκληρά ερωτήματα του Έλληνα Ευρωβουλευτή κατά πόσο  η ύποπτη αυτή παρτίδα κυκλοφόρησε ή όχι και στην Ελληνική αγορά, τελικά ο ΕΦΕΤ με επίσημη ανακοίνωσή του δικαιώνει πλήρως τις καταγγελίες του Νότη Μαριά.
Μετά και την ομολογία αυτή του ΕΦΕΤ, ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής  Καθηγητής Νότης Μαριάς, ο οποίος ήταν ο πρώτος Έλληνας Πολιτικός και Ευρωβουλευτής που κατήγγειλε τις αρμόδιες Ευρωπαϊκές και Εθνικές Αρχές  στις 31/8/2017, για το νέο διατροφικό σκάνδαλο, επαναφέρει στην Ευρωβουλή με Κατεπείγουσα Γραπτή Ερώτησή του το θέμα των μολυσμένων αυγών στην Ελλάδα.
Έτσι το διατροφικό σκάνδαλο, με την ύποπτη παρτίδα 300 κιλών σκόνης από ασπράδια αυγών, συνεχίζεται πλέον μετά και από την παραπάνω ομολογία του ΕΦΕΤ ότι τελικά κυκλοφόρησε η μολυσμένη αυτή παρτίδα στη χώρα μας.
Η ολιγωρία των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών αρχών εντείνει την αγωνία και τα ερωτήματα:
-Γιατί άργησε να μας ενημερώσει ο ΕΦΕΤ αφού δήθεν δεν υπήρχε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, κανένας κίνδυνος;
-Μπορούμε να εμπιστευτούμε τις διαβεβαιώσεις του ΕΦΕΤ μετά και από την ασυγχώρητη ολιγωρία του;
-Ο ΕΦΕΤ μας πιστοποιεί ότι η μολυσμένη παρτίδα χρησιμοποιήθηκε για δημιουργία μειγμάτων αναλογίας 1 προς 100. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργήθηκαν τουλάχιστον 30.000 ύποπτα μίγματα.  Αυτό καλυτερεύει ή τελικά χειροτερεύει τα πράγματα, αφού χιλιάδες Έλληνες, παιδιά και ενήλικες κατανάλωσαν ή θα καταναλώσουν τα υπολείμματα του fipronil;
-Πότε έκανε τη δειγματοληψία και τις αναλύσεις ο ΕΦΕΤ;  Πριν ή μετά τις καταγγελίες του Νότη Μαριά;
-Ποια Γαλλική εταιρεία εξήγαγε στην Πατρίδα μας την ύποπτη παρτίδα και ποια Ελληνική επιχείρηση χρησιμοποίησε την ύποπτη αυτή παρτίδα σκόνης από ασπράδια αυγών δημιουργώντας τα 30.000 ύποπτα μίγματα;
-Γιατί δεν αποσύρθηκαν/αποσύρονται προληπτικά τα εν λόγω προϊόντα;
-Γιατί από την Κομισιόν ενημέρωσαν προφορικά και τελικώς λανθασμένα, τον Νότη Μαριά ότι δεν κυκλοφόρησε τελικά η μολυσμένη παρτίδα; Είχαν κάποια σχετική διαβεβαίωση από τον ΕΦΕΤ;
-Στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες κυκλοφόρησαν ή όχι οι αντίστοιχες ύποπτες παρτίδες σκόνης από ασπράδια αυγών που εξήχθησαν από τη συγκεκριμένη Γαλλική επιχείρηση; Κατανάλωσαν ή όχι Ευρωπαίοι παιδιά και ενήλικες αντίστοιχα προϊόντα με fipronil;
Σύντομο ιστορικό
«Ο κ. Αποστόλου υποχρεούται να μας διαβεβαιώσει ότι η παρτίδα με τα 300 κιλά μολυσμένης σκόνης, από ασπράδια αυγών που εισήχθησαν  από τη Γαλλία, δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην ελληνική αγορά», είχε επισημάνει ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑRT και στον Αντώνη Μυλωνάκη στις 1/9/2017.
Την προηγούμενη μέρα στις 31/8/2017 ο Νότης Μαριάς στις Βρυξέλλες στηλίτευσε τις  τεράστιες ευθύνες των αρμόδιων εποπτικών αρχών, για το νέο διατροφικό σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Η ύποπτη παρτίδα εντοπίστηκε τον Μάιο του 2017 στην ΕΕ και ενώ οι αρμόδιες αρχές το γνώριζαν, δεν  έλαβαν άμεσα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών στην Ευρώπη», είχε πει, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑRT, ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ (https://youtu.be/atvICNpfnWM) και συνέχισε: «Μας ενημέρωσαν τελικά στις 7 Αυγούστου και το χειρότερο είναι ότι ενώ η Κομισιόν γνώριζε πως το πρόβλημα υφίσταται από το Σεπτέμβριο του 2016, δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια. Η Ολλανδική Κυβέρνηση μάλιστα ενημερώθηκε το Νοέμβριο του 2016, αλλά έκανε την “πάπια”.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη