Κατάθεση Ερώτησης του κ. Χρήστου Σταϊκούρα, σχετικά με την Εξαγωγή Νωπού Ελαιόκαρπου σε Χώρες Ε.Ε. και Τρίτες Χώρες

Κατάθεση Ερώτησης του Βουλευτή Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία κ. Χρήστου Σταϊκούρα, σχετικά με την Εξαγωγή Νωπού Ελαιόκαρπου σε Χώρες Ε.Ε. και Τρίτες Χώρες.

Δελτίο Τύπου

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε την υπ’ αρίθμ. 9062/26.9.2017 Ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με την εξαγωγή νωπού ελαιόκαρπου σε χώρες της Ε.Ε και σε τρίτες χώρες.
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

Ερώτηση
προς τα Υπουργεία

1.      Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
2.      Οικονομικών

Αθήνα, 26.09.2017

Θέμα: Εξαγωγή Νωπού Ελαιόκαρπου σε Χώρες Ε.Ε. και Τρίτες Χώρες

Σύμφωνα με επιστολή του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στυλίδας (Συνημμένο 1) παρατηρείται το φαινόμενο της αύξησης των εξαγωγών πρώτης ύλης νωπού ελαιοκάρπου σε χώρες της Ε.Ε. και τρίτες Χώρες, με παράλληλη μείωση των εξαγωγών επιτραπέζιας ποικιλίας ελιάς, με άμεσο και έμμεσο κόστος για την ελληνική οικονομία.
Συνεπώς,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
οι κ.κ. Υπουργοί:

1.        Έχει απασχολήσει το ζήτημα της αύξησης της εξαγωγής του νωπού ελαιοκάρπου τα συναρμόδια Υπουργεία; Αν ναι, επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις του Συνεταιρισμού;
2.        Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες και σε ποιες διορθωτικές κινήσεις προτίθεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να αντιμετωπίσει το ζήτημα, όπως αυτό καταγράφεται στην συνημμένη επιστολή;


Ο Ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Σταϊκούρας

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη