14η Συνεδρίαση Δ.Σ.: Αποφάσεις για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων της Π.Ε.Δ. και Δήμων Στερεάς Ελλάδας

“14η Συνεδρίαση Δ.Σ.: Αποφάσεις για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων της Π.Ε.Δ. και Δήμων Στερεάς Ελλάδας ”.
Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η 14η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, στα γραφεία της, στη Λαμία με μοναδικό θέμα τη συζήτηση για τη μεταφορά των διαθεσίμων των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος ή το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τοποθετήθηκε το σύνολο των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και διεξήχθη ένας γόνιμος και παραγωγικός διάλογος, όπου διατυπώθηκαν οι σκέψεις και οι ανησυχίες των συμμετεχόντων ενώ παράλληλα υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις ωφέλειες ή τα προβλήματα, που μπορεί να προκύψουν από τη μεταφορά των διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος ή το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.
Η συνεδρίαση κατέληξε στη λήψη δύο αποφάσεων. Η πρώτη αφορούσε τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων της Π.Ε.Δ. και η δεύτερη την πρόταση της Π.Ε.Δ. προς τους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας.
Αναλυτικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την μεταφορά των διαθεσίμων της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, όπου το επιτόκιο είναι σταθερό και εξασφαλισμένο και τα χρήματα θα μπορούν να εκταμιεύονται άμεσα.
Σχετικά τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με την απόφαση της Π.Ε.Δ., που ελήφθη κατά πλειοψηφία, προτείνεται η μεταφορά τους στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αφού πρώτα οι Δήμοι εξαντλήσουν το ενδεχόμενο επίτευξης καλύτερου επιτοκίου από εμπορικές τράπεζες και με τον όρο ότι θα πρέπει να προηγηθεί σε κάθε περίπτωση η εξέταση των ειδικών συνθηκών, ανά περιοχή, για να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας όλων των τοπικών τραπεζικών υποκαταστημάτων, που εξυπηρετούν την καθημερινότητα και την ομαλή διαβίωση των πολιτών.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη