Συνεργασία της ΠΕΔ με το ΚΕΚ Λαμίας για την πραγματοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης σε κάθε Δήμο

“ Εγκρίθηκε η συνεργασία της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) Λαμίας για την πραγματοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης σε όλους τους Δήμους».

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία, η 13η συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, στην οποία μεταξύ των άλλων βασικό θέμα αποτέλεσε η διερεύνηση της συνεργασίας της Π.Ε.Δ. με το Κ.Ε.Κ. Λαμίας για την πραγματοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης. Το Κ.Ε.Κ. εκπροσώπησε η διευθύντρια σπουδών, κα Παρηγόρη, η οποία παρουσίασε το αντικείμενο των προγραμμάτων και τους βασικούς άξονες συνεργασίας.
Το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι η εκπαίδευση και η κατάρτιση μπορούν να αποτελέσουν αφενός σημαντικά εφόδια για την προσωπική κι επαγγελματική εξέλιξη των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των αγροτών, των ανέργων, και άλλων ομάδων - μέσω της απόκτησης εξειδικευμένων γνώσεων - και αφετέρου εργαλεία ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και ενίσχυσης της απασχόλησης, αποφάσισε ομόφωνα την έναρξη της συνεργασίας με το Κ.Ε.Κ. Λαμίας.
Το Κ.Ε.Κ. Λαμίας αποτελεί έναν δημόσιο εκπαιδευτικό και επαγγελματικό φορέα υλοποίησης στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης, που δραστηριοποιείται σε Περιφερειακό επίπεδο. Έχει αδιαμφησβήτητα υψηλή τεχνογνωσία, καθώς γνωρίζει στις επικρατούσες προκλήσεις της αγοράς  εργασίας κι έχει τις κατάλληλες απαντήσεις.
Το περιεχόμενο των προγραμμάτων θα έχει άμεση σχέση με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε  Δήμου.
Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα καθώς και σε καινοτόμα προγράμματα ανάπτυξης. Παράλληλα, προβλέπεται και η δυνατότητα κατάρτισης των δημοτικών υπαλλήλων σε τεχνικά θέματα και στις νέες τεχνολογίες.
Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των εκπαιδευόμενων, τα προγράμματα θα υλοποιούνται σε κάθε Δήμο, σε χώρο που θα υποδεικνύει η Δημοτική Αρχή και φυσικά θα παρέχονται δωρεάν.
Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Υπερήφανος απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους Δημάρχους της Στερεάς Ελλάδας για να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία της ΠΕΔ και του ΚΕΚ Λαμίας, τόνισε: «Αγαπητοί συνάδελφοι, πιστεύω ακράδαντα ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μας βοηθούν να πετύχουμε στον καθημερινό μας αγώνα, που δεν είναι άλλος από το να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο μας. Υλοποιώντας τα συγκεκριμένα προγράμματα θα είμαστε σε θέση να ενδυναμώσουμε τις προσπάθειες των συμπολιτών μας και να τους δώσουμε τα εφόδια για ένα καλύτερο αύριο».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη