Θύμα λαθροπαγίδας τσοπανόσκυλο κοντά στο Σ.Σ. Μπράλου Φθιώτιδας

Δελτίο τύπου του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας για εγκλωβισμό σκύλου σε παγίδα λαθροθηρίας
Σε περίπτωση λαθροθηρίας εξελίχθηκε η υπόθεση ενός δεμένου σκύλου κοντά στο Σ.Σ. Μπράλου.
Συγκεκριμένα, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας δέχτηκε καταγγελία από κυνηγό για τσοπανόσκυλο δεμένο με χοντρό συρματόσχοινο σε κορμό δένδρου.
Ύστερα από κινητοποίηση, έφθασε στον τόπο του συμβάντος όχημα της Πυροσβεστικής από το κλιμάκιο του Πολυδρόσου.
Οι πυροσβέστες που έκαναν τον απεγκλωβισμό του σκύλου διαπίστωσαν πως το συρματόσχοινο ήταν τμήμα παγίδας που είχε στηθεί λαθραία στην περιοχή προκειμένου μάλλον να πιαστούν αγριογούρουνα. Υπήρχαν δε άλλες τέσσερις όμοιες παγίδες εκεί κοντά.
Ο βασανισμός και το θηρεύσιμων ζώων απαγορεύεται...
Η παγίδευση ζώων με θηλιές, δόκανα και άλλα τέτοια εργαλεία θανάτωσης ακόμα θηρεύσιμων ειδών ή μη απαγορεύεται γιατί τα ζώα πριν πεθάνουν βασανίζονται.
Ο κύριος που τηλεφώνησε, έκανε καταγγελία και στην Κυνηγετική Ομοσπονδία ενώ ο σκύλος παρά τον κίνδυνο που διέτρεξε ευτυχώς δεν υπέστη κανένα σοβαρό τραυματισμό.
Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τους πυροσβέστες που άμεσα ανταποκρίθηκαν στο περιστατικό, την Αντιδήμαρχο Αμφίκλειας Κα Στιβαχτή Αθανασία καθώς και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπράλου Κο Ανδριτσόπουλο Γεώργιο για την προθυμία και την βοήθειά τους και βέβαια τον ευσυνείδητο κυνηγό που με την ευαισθησία του έσωσε την ζωή ενός σκύλου και παράλληλα με την στάση του βοηθά στην αντιμετώπιση τέτοιων κρουσμάτων επικίνδυνης λαθροθηρίας.

Για τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας

Η Πρόεδρος Έφη Γρίβα





 Φωτό αρχείου

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη