Σύγχρονη τεχνολογία με στόχο την τουριστική ανάπτυξη

Ο κ. Αλέξανδρος Δαρδούφας, Assistant Director of Sales της Aqua Vista Hotels κατά την ομιλία του
Σύγχρονη τεχνολογία με στόχο την τουριστική ανάπτυξη
Δυναμικό «παρών» έδωσε η Aqua Vista Hotels στο διεθνές συνέδριο «Τουρισμός: Τάσεις, Προοπτικές και Επιπτώσεις στις Επιχειρήσεις και τους Προορισμούς» που πραγματοποιήθηκε στις 19-21 Οκτωβρίου 2017 στη Σαντορίνη με την επιστημονική συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Ball State University/Management Department της Αμερικής, καθώς και την υποστήριξη του ΣΕΤΕ και του Δήμου Θήρας. Τον Όμιλο εκπροσώπησε ο κύριος Αλέξανδρος Δαρδούφας, Assistant Director of Sales της Aqua Vista Hotels και υποψήφιος διδάκτορας του πανεπιστημίου Αιγαίου, που αποτέλεσε έναν από τους βασικούς ομιλητές της πρώτης ημέρας.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κύριος Δαρδούφας ανέπτυξε τα αποτελέσματα μιας ποιοτικής και ποσοτικής έρευνας που ο ίδιος πραγματοποίησε μέσω ανοικτών ερωτήσεων και ερωτηματολογίων σε ιδιοκτήτες, διευθυντές πωλήσεων, γενικούς διευθυντές, διευθυντές marketing και e-commerce managers ξενοδοχείων και αφορούσε τον βαθμό εξάρτησης που έχουν οι μονάδες από τρίτους και πώς αυτή έχει μεταβληθεί στην πορεία των χρόνων. Πιο συγκεκριμένα αναλύθηκε το πώς το ενδιαφέρον των decision makers των ξενοδοχείων μετατοπίστηκε από τους Tour Operators σε Online Travel Agents, όπως η Booking και η Expedia, διερευνώντας παράλληλα τις μελλοντικές τάσεις αλλά και τη διαρκή ανάγκη για εξέλιξη και την ένταξη νέων, καινοτόμων μεθόδων και εργαλείων στον τομέα των κρατήσεων, όπως  τα Virtual Reality, Augmented Reality, Chatbots κ.ο.κ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας οι επικεφαλής και τα επιτελικά στελέχη των ξενοδοχείων παρότι αναγνωρίζουν τη σημασία της ψηφιακής ωρίμανσης των εργαλείων κρατήσεων των μονάδων που θα τους οδηγήσει σε σημαντική ανεξαρτητοποίηση από τη βοήθεια τρίτων, εξακολουθούν να επιλέγουν την ευκολία της εξάρτησης από εκείνους.
Η διοργάνωση ήταν το 5ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού» και του Εργαστηρίου Τουριστικών Ερευνών και Μελετών, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το 13ο συνέδριο της IMIC, της σειράς συνεδρίων με θέματα που αφορούν τον Τουρισμό, της Ηλιότοπος Συνέδρια, που φέτος προχώρησαν σε από κοινού συνεδριακή δράση.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο κύριος Αλέξανδρος Δαρδούφας δήλωσε: «Ο Τουρισμός αποτελεί μια βιομηχανία που καθημερινά εξελίσσεται, ενώ δεν είναι λίγες οι καινοτομίες της επιστήμης που μπορούν να βρουν εφαρμογή στον ξενοδοχειακό κλάδο, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα του, και δη στον τομέα των κρατήσεων. Στην Aqua Vista Hotels συνεχώς αναζητούμε τρόπους και μέσα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών των μονάδων και η εισαγωγή νέων τεχνολογιών με στόχο την ενίσχυση των ξενοδοχείων ως επιχειρήσεις δεν μπορεί παρά να αποτελεί κυρίαρχο μέλημά μας».


Από αριστερά προς δεξιά: Αλέξανδρος Δαρδούφας, Assistant Director of Sales της Aqua Vista Hotels, David Airey, Επίτιμος Καθηγητής University of Surrey, Ανδρέας Παπαθεοδώρου Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Egon Smeral Καθηγητής Modul University, Βιέννη.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη