Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας: Αναλόγιο Διηγήματος - Αφέρωμα στο Γκυ Ντε Μωπασάν

ΔΗΜΟΣIA ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λιβαδειά 24/10/2017
  ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΚΥ ΝΤΕ ΜΩΠΑΣΣΑΝ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας με την υποστήριξη του Συλλόγου «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς» συνεχίζει τον 1ο κύκλο παρουσιάσεων αφιερωμένων στο διήγημα.
Το Αναλόγιο Διηγήματος  είναι ένας χώρος συνάντησης που φέρνει σε επαφή το κοινό με διαλεγμένα δείγματα της λογοτεχνίας μέσα από τη δραματοποιημένη ανάγνωση διηγημάτων κυρίως από την κλασική παράδοση.
Ο σκοπός του Αναλογίου είναι να παρουσιάσει το φάσμα του ιδιαίτερου λογοτεχνικού είδους που είναι το διήγημα, δηλαδή των διαμορφωτών, της θεματολογίας και των συγγραφικών τεχνικών, ισορροπώντας την εκπαιδευτική παράμετρο με την αναγνωστική τέρψη.
Υπεύθυνος του Αναλογίου είναι ο ιστορικός Βάσιας Τσοκόπουλος.
Η 5η συνάντηση του 1ου κύκλου έχει τίτλο «Γκυ ντε Μωπασσάν: ανάμεσα στον ρεαλισμό και τον νατουραλισμό», και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 στις 7.30 μμ, στο Media Lab (ισόγειο) της Βιβλιοθήκης.
Διαβάζει η συγγραφέας ΕΥΗ ΓΕΡΟΚΩΣΤΑ
Συμμετέχει το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Στο πιάνο η μουσικός ΦΙΛΙΩ ΣΤΑΜΟΥ
Προϋπόθεση συμμετοχής για κάθε κύκλο παρουσιάσεων είναι η ετήσια συνδρομή των 10,00 € στο Σύλλογο «Φίλοι Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς».
Πληροφορίες: τηλ. 22610.89977 (κ. Λεωνίδας Διαμαντής)
 ----------------------------------------------

Λίγα λόγια για την Εύη Γεροκώστα
Η Εύη Γεροκώστα γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετάφραση στο Κέντρο Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου. Εργάστηκε σε οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος, στο ΕΚΕΜΕΛ – Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου, ενώ από το 2004 είναι υπεύθυνη του τμήματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Παράλληλα μεταφράζει λογοτεχνία από τα γαλλικά. Ασχολείται επίσης με το θέατρο και το τραγούδι. Το 2002, μια κόκκινη κλωστή την έφερε στο δρόμο των παραμυθιών.
Αφηγείται επαγγελματικά από το 2003 σε σχολεία, μουσικές σκηνές, βιβλιοθήκες, φεστιβάλ κ.α., για μικρούς και μεγάλους, ιστορίες από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου που άκουσε, διάβασε, έγραψε ή μετέφρασε, κυρίως όμως ιστορίες που τη “διάλεξαν”. Το βιβλίο της “Αστέρια στον πάτο της λίμνης” τιμήθηκε με το βραβείο “Πηνελόπη Μαξίμου” του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
 ----------------------------------------------

Λίγα λόγια για τη Φιλιώ Στάμου
Η Φιλιώ Στάμου είναι μουσικός και θεατρολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.
Είναι Διπλωματούχος Πιάνου, Πτυχιούχος Ακορντεόν και Ανωτέρων Θεωρητικών Μουσικής [Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα] και Διπλωματούχος Σύνθεσης.
Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Στεφάνου Αττικής, του Ωδείου Αγίου Στεφάνου, του Ωδείου Ignace Tigerman, του Τροφώνιου Ωδείου και του Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς, καθώς και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς.
Το 2001-2011 δίδαξε στο Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς και το 2013-2015 στο Τροφώνιο Ωδείο. Από το 2015 εργάζεται ως καθηγήτρια Πιάνου, Ακορντεόν και Ανωτέρων Θεωρητικών στο Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς και στο Ωδείο Ζωγράφου “Γεώργιος Πολιτόπουλος”.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη