Η Λέσχη Βιβλίου Λαμίας εγκαινιάζει τη χρονιά και παρουσιάζει το βιβλίο «Ζωές που ξεχωρίζουν - Ιστορίες που μεταμορφώνουν» της Αγγελικής Πλουμά

5 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΣΧΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
Η Λέσχη Βιβλίου Λαμίας  ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
«ΖΩΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ – ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ» Της Αγγελικής Πλουμά


Πριν από πέντε χρόνια γεννήθηκε μία λέσχη. Δημιουργήθηκε μία παρέα που συναντιόταν για να μιλήσει για την μεγάλη της αγάπη. Τα βιβλία.
Πριν από πέντε χρόνια η Αγγελική ήρθε να μας φέρει γούρι με το πρώτο της βιβλίο. Φέτος έρχεται να μας ξαναδώσει την «αγγελική» της ενέργεια με το δεύτερο βιβλίο της.
Ένα βιβλίο στο οποίο έχει συγκεντρώσει πληροφορίες για τα απλά βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας.
Η συγγραφέας Αγγελική Πλουμά,  θα προσφέρει στη Λέσχη και στους καλεσμένους της ένα δωρεάν σεμινάριο – παρουσίαση της μεθόδου «Δρόμος της Πεταλούδας».
«Ο «Δρόμος της Πεταλούδας» είναι ένα σύστημα που μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε τη ζωή μας, να την εξετάσουμε για να την κατευθύνουμε εκεί που βρίσκεται ο αληθινός προορισμός μας. Με απλά, σαφή και διαδοχικά βήματα μας οδηγεί στο να ανοίξουμε το στρείδι των περιοριστικών μας πεποιθήσεων και να αποκαλύψουμε το μαργαριτάρι των προσωπικών μας χαρισμάτων δείχνοντας στον κόσμο το ποιοι πραγματικά είμαστε! Τέλος, μας προτείνει τρόπους με τους οποίους μπορούμε να διαχειριστούμε τις εσωτερικές και εξωτερικές κρίσεις και συγκρούσεις, προκειμένου να αγκαλιάσουμε την πραγματική μας ταυτότητα, το αληθινό μας ταλέντο.»

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 στο Studio Project Photography, έσλιν 51
Στις 8 το βράδυ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 
ΖΩΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ – ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ

Αγγελική Πλουμά, 2016, εκδόσεις Φίλντισι
 O «ωραιοποιός» Γιάννης Τσεκλένης, η γιατρός σωμάτων και ψυχών Elisabeth-Kübler Ross, η Αριάννα Στασινοπούλου-Huffinghton, o σχεδιαστής  Jean Paul Gautier, o Steve Jobs, ο Einstein αλλά και δικοί μας καθημερινοί άνθρωποι, η Νίκη, η Ντέμη, ο Νίκος, η Μάγια, ο Τάκης και πολλοί άλλοι συγκατοικούν και μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες θριάμβου ή ήττας στις σελίδες του βιβλίου της Αγγελικής Πλουμά «Ζωές που ξεχωρίζουν, Ιστορίες που μεταμορφώνουν με τον  ‘τρόπο της Πεταλούδας’». Μας αποκαλύπτουν, μέσα από τη ζωή που έζησαν, κλειδιά και μυστικά που έκαναν τους ίδιους «ξεχωριστούς» και το ταλέντο τους να λάμψει και να φωτίσει μαζί με τους ίδιους και  πολλούς άλλους ανθρώπους.
Το βιβλίο «Ζωές που ξεχωρίζουν, Ιστορίες που μεταμορφώνουν με τον  ‘τρόπο της Πεταλούδας’» επιχειρεί μια ανατομία στις επιτυχίες και στις αποτυχίες μας, για να βρει και να αποκαλύψει τα κλειδιά μιας ζωής που «αξίζει να βιωθεί»,  μιας ζωής που γίνεται ξεχωριστή γιατί περισσότερο ή λιγότερο συνειδητά ακολουθεί τον «Δρόμο της Πεταλούδας».
 Ο «Δρόμος της Πεταλούδας» είναι ένα σύστημα που μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε τη ζωή μας, να την εξετάσουμε για να την κατευθύνουμε εκεί που βρίσκεται ο αληθινός προορισμός μας. Με απλά, σαφή και διαδοχικά βήματα μας οδηγεί στο να ανοίξουμε το στρείδι των περιοριστικών μας πεποιθήσεων και να αποκαλύψουμε το μαργαριτάρι των προσωπικών μας χαρισμάτων δείχνοντας στον κόσμο το ποιοι πραγματικά είμαστε! Τέλος, μας προτείνει τρόπους με τους οποίους μπορούμε να διαχειριστούμε τις εσωτερικές και εξωτερικές κρίσεις και συγκρούσεις, προκειμένου να αγκαλιάσουμε την πραγματική μας ταυτότητα, το αληθινό μας ταλέντο. 
Διανύουμε αυτόν τον δρόμο χέρι με χέρι, καρέ καρέ μέσα από ιστορίες, όλες πραγματικές κι όλες εντυπωσιακές. Η βασική προτροπή και τα εργαλεία που περιλαμβάνει το βιβλίο έχουν έναν κύριο στόχο: Να γράψουμε βιωματικά την ιστορία του πιο σημαντικού ανθρώπου στον κόσμο – τη δική μας.
 Ή να την ξαναγράψουμε. Μέσα από τα θαύματα που μπορούμε να δημιουργήσουμε κι όχι μέσα από τα τραύματα που κουβαλάμε.

Η συγγραφέας: 

    
Η Αγγελική Πλουμά γεννήθηκε και έζησε στη Σάμο, μέχρι που ξεκίνησε τις σπουδές της. Σήμερα ζει στην Αθήνα. Η επαγγελματική της ιδιότητα είναι εκπαιδεύτρια βιωματικής προσέγγισης και σύμβουλος ποιότητας ατόμων και οργανισμών, ειδικότητα που έχει θεμελιωθεί τόσο πάνω στις σπουδές της, όσο και στη μακρόχρονη εμπειρία της. 
Συγκεκριμένα έχει μεταπτυχιακό τίτλο σε Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) διετούς φοίτησης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και το University of Birmingham, ενώ έχει κάνει σπουδές διδακτορικού επιπέδου στο School of Education  του  University of Edinburgh με θέμα την Αξία της Βιωματικής Εκπαίδευσης. 
 Έχει μετεκπαιδευθεί σε διάφορες βιωματικές προσεγγίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  (Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία, Εσθονία) που ενσωματώνει  στην εργασία της. Οι προσεγγίσεις στις οποίες έχει εκπαιδευτεί αφορούν τόσο στην εκπαίδευση ενηλίκων με έμφαση την βιωματική διάσταση, (εκπαίδευση και εμψύχωση εκπαιδευτών, αξιοποίηση της τέχνης στην εκπαίδευση, δημιουργική χρήση φωνής και σώματος) όσο και στη συμβουλευτική/ψυχολογία (Gestalt, Θεραπεία τραύματος, Υποστήριξη στο Πένθος και την Απώλεια, Συστημική αναπαράσταση κ.α.). 
 Εργάζεται από το 1990, σε επιτελικές θέσεις που σχετίζονται με την εκπαίδευση και το ανθρώπινο δυναμικό, στους κλάδους της Ναυτιλίας, της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης και τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Απεξάρτησης. Από το 1990, επίσης, εργάζεται στην πρώτη γραμμή της Εκπαίδευσης όπου ως εκπαιδεύτρια προσμετρά χιλιάδες ώρες εκπαίδευσης τόσο στον ακαδημαϊκό χώρο (Πανεπιστήμια, Κολλέγια) όσο και στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (Επιχειρήσεις, Οργανισμοί).
Η επαγγελματική της αποστολή είναι να αναδεικνύει την Ποιότητα των ανθρώπων με άξονα τα πυρηνικά ταλέντα τους και τις ικανότητές τους. 
Από το 2009, ως μοναδική στην Ελλάδα, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του Butterfly connection, αναπτύσσει και χρησιμοποιεί το αντίστοιχο εργαλείο με τίτλο ο «Δρόμος της Πεταλούδας», για ανάπτυξη του Talent Management, σε άτομα και οργανισμούς. Με θέμα την ιδιαίτερη αυτή ελληνική εκδοχή της ανάπτυξης ικανοτήτων δίνει διαλέξεις και σεμινάρια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 
Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Εκπαιδευτών της Βιωματικής Προσέγγισης (www.eeeurope.org) εκ μέρους της οποίας διοργάνωσε και το πρώτο, στην ιστορία της, διεθνές συνέδριο βιωματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. (Μάιος 2012)
Ως σημαντικότερη πτυχή της βιωματικής της εκπαίδευσης θεωρεί την προσωπική της εργασία και θήτευση στη θεραπεία και συμβουλευτική με σπουδαίους δασκάλους όπως ο B. Hellinger και ο Η. Beaumont (Συστημική Αναπαράσταση), ο Μ. Goodlander (Gestalt),η Ιωάννα Γκολφινοπούλου (θεραπεία, συμβουλευτική), η Jane Simmington (Trauma and Grief Therapy).
 Θέματα στα οποία εστιάζεται το επαγγελματικό και επιστημονικό ενδιαφέρον της είναι η αξιοποίηση της βιωματικής εκπαίδευσης στην ανάπτυξη των ανθρώπων και κυρίως των επαγγελματιών καθώς και η διαχείριση κρίσης/αλλαγής, 
 Η δέσμευσή της είναι ότι θα εξακολουθήσει να προσφέρει και να αναπτύσσει τις υπηρεσίες της  σ` αυτούς τους τομείς με τη μεγαλύτερη δυνατή ποιότητα. 
Το δικό της πυρηνικό ταλέντο, εκτός από την ανάδειξη ποιότητας  μέσω εκπαίδευσης, περιλαμβάνει και τη συγγραφή. Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς διηγήματος, ενώ το 2012 κυκλοφόρησε και το πρώτο της βιβλίο – Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ, 7 ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ ΤΣΕΠΗΣ, εκδόσεις ΕΥΜΑΡΟΣ, που βρίσκεται στη δεύτερη έκδοση. 
Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: angelight_795@hotmail.com. 


 


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη