Υποτροφίες από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Υποτροφίες από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Την χορήγηση δύο υποτροφιών για τα προπτυχιακά προγράμματα σε Δίκαιο και Διακυβέρνηση που προσφέρει η διεθνής  Σχολή - Εuropean Law & Governance School με έδρα την Αθήνα αποφάσισε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας που υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) που λειτουργεί τη Σχολή στην Ελλάδα, καθηγητή Σπυρίδωνα Φλογαΐτη.

Πρόκειται για τη χορήγηση υποτροφιών σε δύο συμμετέχοντες, που θα αξιολογηθούν και θα επιλεγούν από τον EPLO, και το κόστος τους θα καλυφθεί πλήρως από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Σκοπός του προγράμματος είναι η επιμόρφωση στα γνωστικά πεδία του Ευρωπαϊκού Δικαίου και της Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης καθώς και η εξοικείωση με έννοιες και εργαλεία της δημόσιας πολιτικής και των διεθνών σχέσεων σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Η ίδρυση της Σχολής είναι αποτέλεσμα διεθνούς πρωτοβουλίας από ομάδα κορυφαίων εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής νομικής σκέψης με επικεφαλής τον συνταγματικό δικαστή και πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας καθηγητή Τζ. Αμάτο. Στόχος της είναι η διαμόρφωση του Ευρωπαίου επιστήμονα του αύριο που ανήκει στην Ευρώπη και προωθεί τις ευρωπαϊκές αξίες. Η δημιουργία, μιας νέας γενιάς κοινωνικά υπεύθυνων στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα Προπτυχιακά Προγράμματα περιλαμβάνονται το LLB στο Δίκαιο της Ευρώπης, το BA στη Διακυβέρνηση της Ευρώπης ή το BA σε Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Διακυβέρνηση που διαρκούν 3 έτη, είναι σχεδιασμένα με ευελιξία, και εκπαιδεύουν τους φοιτητές στις βασικές νομικές αρχές και τη σύγχρονη διακυβέρνησης γύρω από την Ε.Ε  ή το συνδυασμό και των δύο, με δυνατότητα εξατομίκευσης των σπουδών και εκπαίδευσης σε οριζόντιες δεξιότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Την αίτηση μπορείτε να τη βρείτε εδώ:
 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη