Γιάννης Σαρακιώτης: «Μήνυμα ενότητας από το Σότσι της Ρωσίας»


Γιάννης Σαρακιώτης: «Μήνυμα ενότητας από το Σότσι της Ρωσίας»
Ξεχωριστή τιμή για τον Βουλευτή Φθιώτιδας Γιάννη Σαρακιώτη, ο οποίος ορίστηκε επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Συνεργασίας με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο των εργασιών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ). Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του ο κ. Σαρακιώτης ευχαρίστησε για την ύψιστη αυτή τιμή και συνεχάρη τον προκάτοχό του Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη για τη σημαντικότατη παρακαταθήκη του.
Η σύγκλιση της ΔΣΟ πραγματοποιήθηκε στην πόλη Σότσι της Ρωσίας μεταξύ 22 και 24 Οκτωβρίου όπου και εξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα, ενώ δόθηκε σε όλους η ευκαιρία να υπογραμμίσουν ότι η Ορθοδοξία πάνω απ’ όλα ενώνει. Όπως αναφέρεται και στα καταστατικά κείμενα της ΔΣΟ, σκοπός είναι «η συμβολή του οικουμενικού και ενωτικού πνεύματος της Ορθοδοξίας, τόσο για την υπέρβαση των ακραίων εθνικιστικών, ομολογιακών και θρησκειακών αντιθέσεων, όσο και για την εξεύρεση αποτελεσματικών μέσων προστασίας των εθνικών ή θρησκευτικών μειονοτήτων».
Με αυτόν τον γνώμονα, συμφωνήθηκε η ένταση των προσπαθειών σε διεθνή fora και οργανισμούς, προκειμένου να μεταλαμπαδευθούν οι συγκεκριμένες αξίες. Η ΔΣΟ αποτελεί μια άριστη ευκαιρία για την Ελλάδα, να δημιουργήσει και να επεκτείνει τις διπλωματικές διαύλους με χώρες από όλον τον πλανήτη. Τα συμβαλλόμενα κράτη είναι είτε κατ’ εξοχήν ορθόδοξα, όπως η Ρωσία και η Σερβία, είτε με σημαντικές ορθόδοξες κοινότητες, όπως αυτά της Ανατολικής Ευρώπης, είτε γωνιές του κόσμου άγνωστες για τη χώρα μας, όπως η Ουγκάντα και άλλα κράτη της Αφρικής.
Τέλος, στο περιθώριο των συσκέψεων, τα μέλη της ΔΣΟ είχαν την ευκαιρία να παραστούν στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Άθως: Το Άγιον Όρος», διοργάνωση η οποία έχει ως στόχο, να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά και την ορθόδοξη παράδοση της χώρας μας προβάλλοντάς την στο ρωσικό κοινό.






Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη