H INTERAMERICAN με το «Άλμα Ζωής για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού

H INTERAMERICAN με το «Άλμα Ζωής για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού
Με 138 συμμετοχές εργαζομένων, η INTERAMERICAN είχε παρουσία μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενη χρονιά στο φετινό, 9ο “Greece Race for the Cure”, που οργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού “Άλμα Ζωής”. Παράλληλα, η εταιρεία υποστήριξε ως χορηγός τη μεγάλη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με συνοργανωτή τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων την Κυριακή 1η Οκτωβρίου.

Το μεγάλη πλήθος πολιτών, που κινητοποιήθηκαν και έλαβαν μέρος στον δρόμο 5 χιλιομέτρων καθώς και στον περίπατο 2 χιλιομέτρων, στο κέντρο της Αθήνας με αφετηρία το Ζάππειο, αντανακλά την ιδιαίτερη ευαισθησία του κοινού και των οργανισμών απέναντι στο θέμα της αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού. Η εκδήλωση-θεσμός παγκοσμίως, στην Ελλάδα σημειώνει ιδιαίτερη επιτυχία και φέρνει σε συμμετοχές τη χώρα μας δεύτερη στην κατάταξη μεταξύ των χωρών στις οποίες οργανώνεται το “Race of the Cure”. Η συμμετοχή των ανθρώπων της INTERAMERICAN και της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ MEDICLINIC, νοσηλευτηρίου του ομίλου που υποστηρίζει πολλές κοινωνικές πρωτοβουλίες πρόληψης και φροντίδας στον τομέα της υγείας, υποστηρίχθηκε οικονομικά από την εταιρεία. Στον σχεδιασμό και την υλοποίηση καλών πρακτικών κοινωνικού οφέλους η INTERAMERICAN προτάσσει το ενδιαφέρον της για την υγεία, σε συνάφεια με τη δραστηριότητα ασφαλίσεων υγείας, αξιοποιώντας τις ιδιόκτητες υποδομές και συμπράττοντας με οργανισμούς και φορείς αναγνωρισμένου έργου.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου “Άλμα Ζωής”, εντοπίζονται ετησίως περί τα 6.000 νέα περιστατικά, ενώ παγκοσμίως διαγιγνώσκεται καρκίνος του μαστού σε 1,6 δισεκατομμύριο γυναίκες. Στην Ευρώπη, σε ένα σύνολο 450.000 περίπου διαγνωσμένων περιπτώσεων, σε ποσοστό 31% χάνεται η μάχη για ζωή, με κύριες αιτίες την απουσία τακτικού ελέγχου και τη μη έγκαιρη διάγνωση, που σε μεγάλο βαθμό οφείλονται σε έλλειψη σχετικής ενημέρωσης. Η νόσος, αν διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο, μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία.


Φωτογραφία:
Στιγμιότυπο με ομάδα εργαζομένων της INTERAMERICAN, που συμμετείχαν στο Greece Race for the Cure”.   

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη