Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου έξω από το κτίριο του ΙΚΑ Λαμίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο συνεχιζόμενο χαράτσωμα των λαϊκών εργατικών οικογενειών και μπροστά στο ξεκλήρισμα που δέχονται από κάθε λογής τοκογλύφους και "τσανακοκλέφτες", είτε των μηχανισμών του επίσημου αστικού κράτους είτε του παρακράτους των τραπεζών και της οικονομικής ολιγαρχίας, το ταξικό εργατικό κίνημα έχει ως μοναδική διέξοδο την αλληλεγγύη και τον αγώνα.
 Ο δρόμος της "δίκαιης ανάπτυξης" που μας "πασάρει"  η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , είναι τόσο αληθινός, όσο και το σύνθημα: "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη", που μας πουλούσε προεκλογικά. Είναι εξάλλου ο "δρόμος", που ακολουθούν η ΝΔ, το ΠΑ.ΣΟ.Κ., τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και που οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής ανέλαβαν να επιβάλουν στους χώρους δουλειάς. Είναι ο "δρόμος" που μας βάζει να βαδίσουμε η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δ.Ν.Τ. και τα κάθε είδους "κέντρα αποφάσεων" που ελέγχουν το κεφάλαιο, οι τράπεζες και τα επιχειρηματικά μονοπώλια, προκειμένου διασφαλίσουν και να αβγατίσουν τα κέρδη τους.
 Ο δρόμος της "δίκαιης ανάπτυξης" και της εξόδου από την καπιταλιστική κρίση, στρώνεται πάνω στην κοινωνική αδικία, την εξαθλίωση και το ξεζούμισμα του εργαζόμενου λαού. Πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, "βάζει χέρι" στους τραπεζικούς λογαριασμούς φτωχών ανθρώπων για χρέη ακόμη και λίγων εκατοντάδων ευρώ, παραδίδει στα "κοράκια" σπίτια και χωράφια, αδιαφορώντας για τη ζωή και την επιβίωση του εργαζόμενου λαού.
 Η κατάσταση αυτή δεν είναι ξένη και άγνωστη στη Φθιώτιδα. Δεκάδες συνάνθρωποί μας, εργάτες, άνεργοι, μικροί αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Τα ειδοποιητήρια των εισπρακτικών μηχανισμών σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό των λαϊκών οικογενειών, που για ακόμη μια φορά αποτέλεσαν τα θύματα της καπιταλιστικής κρίσης. Οι περιπτώσεις πολλές και συνεχώς αυξανόμενες. Η οργάνωση στα ταξικά σωματεία και συλλόγους, η αλληλεγγύη και ο αγώνας, είναι ανάγκη αλλά και υποχρέωση ταυτόχρονα για οποιονδήποτε θέλει να λογίζεται "άνθρωπος".
 Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, ως απάντηση στη συνεχιζόμενη επίθεση που δέχεται o εργαζόμενος λαός αλλά και σε μια προσπάθεια κλιμάκωσης και όξυνσης της δράσης του και της ταξικής πάλης, στηρίζει την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας και συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου έξω από το κτίριο του ΙΚΑ Λαμίας την οδό Θερμοπυλών, όπου στεγάζεται το Κέντρο Εισπράξεις Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).
 Μιας συγκέντρωσης, που δεν έχει τον χαρακτήρα της "ντουφεκιάς στον αέρα", αλλά πού στοχεύει να δώσει λύση σε περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και παράλληλα να συμβάλλει στην περαιτέρω οργάνωση του αγώνα . 
Ήδη το Εργατικό Κέντρο Λαμίας έχει αναλάβει την πρωτοβουλία συγκρότησης επιτροπής κατά των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, όπου κάθε εργαζόμενος , άνεργος ή συνταξιούχος μπορεί να απευθυνθεί, επικοινωνώντας στα τηλέφωνα 6986 108 669 , 6977 257 211 και 6944 878 005, για παροχή συμβουλών και υποστήριξης αλλά και τον συντονισμό και οργάνωση της από κοινού πάλης και δράσης.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη