Το 4ο Πανελλήνιο Σεμινάριο της Στέγης στη Λάρισα στέφθηκε με επιτυχία


Το 4ο  Πανελλήνιο Σεμινάριο της Στέγης στη Λάρισα στέφθηκε με επιτυχία
Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη το 4ο Πανελλήνιο Σεμινάριο «Διεύθυνση Χορωδίας» στη Λάρισα από τη Στέγη Ελληνικών Χορωδιών και το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας.
Το Σεμινάριο, διάρκειας 17 διδακτικών ωρών, πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 στις εγκαταστάσεις του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας και το παρακολούθησε μεγάλος αριθμός Μουσικών & Μαέστρων από πολλά μέρη της Χώρας μας.  Το θέμα του Σεμιναρίου περιελάμβανε:
·        Τεχνική Διεύθυνσης
·        Χορωδιακή προφορά
·        Διαφραγματική αναπνοή και η φυσιολογία της φώνησης σε σχέση με τις παιδικές-σχολικές Χορωδίες.
Εισηγητής του Σεμιναρίου ήταν η ζωντανή ιστορία της Χορωδιακής Πράξης στην Ελλάδα και κορυφαίος Διευθυντής Χορωδιών Αντώνης Κοντογεωργίου, ο οποίος εξήρε το έργο της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών και των διοργανωτών.
Ο Αντώνης Κοντογεωργίου για άλλη μια φορά καθήλωσε τους ακροατές με τις γνώσεις, την εμπειρία, τον τρόπο, τη μεταδοτικότητα, την διδασκαλία και τις στοχευμένες υποδείξεις του στους συμμετέχοντες μουσικούς, που ενθουσιάστηκαν από όσα είδαν και άκουσαν.
Αυτό άλλωστε φάνηκε και από την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή τους. Όλοι, συμμετέχοντες και διοργανωτές, ευχαρίστησαν τον Εισηγητή για την σημαντική βοήθεια που τους προσέφερε, αλλά και τον πλούτο των γνώσεων που τους μετέφερε και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες διοργανώσεις της Στέγης, αφού αρκετοί από αυτούς έδειξαν ενδιαφέρον να διοργανώσουν παρόμοια σεμινάρια στην περιοχή τους.
Επίσης το Σεμινάριο περιελάμβανε υποδειγματική διδασκαλία στην οποία συμμετείχαν η Παιδική Χορωδία και το Φωνητικό Σύνολο «Solartissimo» του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας. Στους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής.
Η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών ως Συλλογικός Χορωδιακός Φορέας σκοπό έχει να ενισχύει το έργο του Έλληνα Μαέστρου και Καθηγητή Μουσικής, αλλά και των Χορωδιών, να είναι δίπλα και να συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις για να μεταλαμπαδευτούν οι γνώσεις και οι εμπειρίες που υπάρχουν πάνω σε ζητήματα που απασχολούν όλους όσους ασχολούνται με τη Χορωδιακή Μουσική.
Συνεχίζουμε με το 5ο Πανελλήνιο Σεμινάριο, που ευελπιστούμε να πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2018 στην Πάτρα.   
Υπεύθυνοι οργάνωσης του Σεμιναρίου ήταν οι: Θωμάς Λουζιώτης-Πρόεδρος της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών, Νίκος Στ. Ευθυμιάδης-Έφορος Περιφέρειας και Γιώργος Γεωργόπουλος-Γενικός Γραμματέας της.
Για την πραγματοποίηση του Σεμιναρίου στάθηκαν αρωγοί και υποστηρικτές η Ελληνική Ένωση για την Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε), ο Μουσικός Σύλλογος Ελασσόνας Musicarte και ο Σύλλογος Φίλων Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας Solarte. 
Η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών ευχαριστεί θερμά τους συμμετέχοντες του Σεμιναρίου, το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας και όλους όσους βοήθησαν στην άψογη διοργάνωσή του. 







Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη