Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας: Απεργούμε την Κυριακή 5 Νοέμβρη

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
 Λαμία Πλατεία Διάκου 1.  Αριθμός πρωτ. 35    mail: soemid.ft@gmail.com     

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Στις 5/11 είναι άλλη μια Κυριακή που τα μαγαζιά πρέπει να είναι κλειστά. Άλλες όμως οι βουλές της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας. Δεν τους φτάνουν οι καθημερινές θέλουν και τις Κυριακές. Εμείς οι εργαζόμενοι θέλουμε να δουλεύουμε για να ζούμε και όχι να ζούμε για να δουλεύουμε. Θέλουμε δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Όμως όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν στήσει ειδικά τα τελευταία χρόνια κάνουν τη ζωή μας ανυπόφορη.

Μπροστά σε όλα αυτά, το σωματείο μας παίρνει πρωτοβουλίες. Συμμετέχουμε στις αγωνιστικές παρεμβάσεις σωματείων και του Εργατικού κέντρου Λαμίας, ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών.

Απεργούμε την Κυριακή 5/11, μέρα που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα και προχωράμε σε απεργιακή κινητοποίηση στην οδό καποδηστρίου στις 10:30πμ.   
       
  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓIΑΣ      
                   
 Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας την Πέμπτη 9 Νοέμβρη στις 6.30μ.μ στην Πλατεία Πάρκου.

Τα δικαιώματα δε χαρίζονται καταχτιούνται οργανωμένα μαζικά συλλογικά από την πάλη των εργαζομένων μαζί με τα αλλά λαϊκά στρώματα. Έχουμε κοινό συμφέρον όσοι βαλλόμαστε από αυτή τη βάρβαρη πολιτική. Κυβέρνηση μεγαλοεργοδοσία  έχουν προχωρήσει  και συνεχίζουν με τη διάλυση του εργάσιμου χρόνου, την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου και της Κυριακάτικης αργίας.

Παλεύουμε από κοινού  εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι  και διεκδικούμε  :

Ø Νομοθετική  κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

Ø Κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις,  μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα.

Ø Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό - λαϊκό εισόδημα. Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί και οι  κατασχέσεις .

Ø  Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων   των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.   
                                             

Το ΔΣ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη