Ομιλία Σεβασμιωτάτου στους Νεοσυλλέκτους Οπλίτες του ΚΕΥΠ

Στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) μετέβη το πρωί της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος μετά από πρόσκληση του  Διοικητού του Κέντρου Ταξίαρχου Βασιλείου Μπέλλου , με σκοπό να ωμιλήσει και να απευθύνει πατρικές νουθεσίες  στα στελέχη και τους εκατοντάδες   νεοσυλλέκτους Στρατιώτες, εν όψει της Μεγάλης εορτής της Χριστού Ενανθρωπήσεως.

        Τον Σεβασμιώτατο εγκαρδίως υπεδέχθησαν  ο  Διοικητής Ταξίαρχος  Βασίλειος Μπέλλος και όλοι οι αξιωματικοί,  υπαξιωματικοί και οπλίτες του Κέντρου.

        Στο κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδος του Στρατοπέδου ο κ. Διοικητής προλόγισε τον Σεβασμιώτατο και τον ευχαρίστησε εγκαρδίως για την τιμητική και λίαν  ωφέλιμη παρουσία του στο Κέντρο  και συντόμως παρουσίασε στους οπλίτες το βιογραφικό του και το πολύπλευρο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

        Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας αφού ευχαρίστησε τον Διοικητή για την πρόσκλησή του, ωμίλησε στους στρατιώτες με θέμα : «Που, πώς, πότε και γιατί γεννήθηκε ο Χριστός».

        Κατά την ομιλία του ανέλυσε το χρονικό της Γεννήσεως του Χριστού έτσι όπως αναφέρεται στις ευαγγελικές περικοπές και επεσήμανε τα μηνύματα τα οποία  πηγάζουν από το κοσμοσωτήριο  γεγονός της Γεννήσεως,  τα οποία είναι η Χαρά, η Ειρήνη και η Ελπίδα σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.

        « Ο Χριστός παιδιά μου ήρθε στον κόσμο για να σώσει τον κόσμο και να μας ενώσει μαζί του και από τον Χριστό μας κρατά μακριά μόνο η αμαρτία»,  ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

 Συνεχάρη τους εκατοντάδες οπλίτες για την ευλαβική στάση και την προσοχή με την οποία παρακολούθησαν την ομιλία και τους συμβούλεψε να κρατούν ψηλά στην συνείδησή τους τα ιδανικά της Πίστεως και της Πατρίδος μας, καθώς και να μην εορτάσουν επιφανειακά τα Χριστούγεννα αλλά με πίστη και αγάπη να γεννηθεί στις καρδιές τους ο Χριστός.

        Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε διάλογος μεταξύ του Σεβασμιωτάτου και των οπλιτών κατά την διάρκεια του οποίου οπλίτες απήυθυναν ερωτήσεις στον Σεβασμιωτάτου περί του θέματος της ομιλίας αλλά και για άλλα επίκαιρα ζητήματα, για τα οποία ο Ποιμενάρχης μας απήντησε με πολύ χαρά.

        Τέλος ευχήθηκε σε όλους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

        Στην συνέχεια   ο Σεβασμιώτατος  εις ανάμνησιν της επισκέψεως του εδώρησε ως ευλογία  στον κ. Διοικητή μια χειροποίητη εικόνα του Κυρίου μας  και ο κ. Διοικητής ανταποδίδοντας την αγάπη και τον σεβασμό στον Ποιμενάρχη μας  του εχάρισε ένα ωφέλιμο ιστορικό βιβλίο.

        Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος  είχε την ευκαιρία να συναναστραφεί  προσωπικώς με  στρατιώτες, εντοπίους και ξένους και η επίσκεψή του έκλεισε με  κέρασμα στο γραφείο του Διοικητού, όπου υπήρξε μια ευχάριστη συνομιλία επί διαφόρων θεμάτων.
imfth.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη