Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων της νεροποντής στη δυτική Αττική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων της νεροποντής που έπληξε τις εργατογειτονιές της δυτικής Αττικής.
Με τραγικό τρόπο έρχεται ξανά στην επικαιρότητα το ζήτημα των υποδομών της χώρας και οι προτεραιότητες που έχουν οι κυβερνήσεις διαχρονικά σε σχέση με τις ανάγκες του λαού και τα θέλω των επιχειρηματιών. Γιατί, αν και επανειλημμένως έχουν γίνει αιτήματα από το ταξικό κίνημα, τα συνδικάτα οικοδόμων και άλλους φορείς για την ανάγκη αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης της χώρας, να μπουν σε προτεραιότητα για την ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας, οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και οι τοπικοί παράγοντες τα θεωρούν «μη αναπτυξιακά» και δεν χρηματοδοτούνται, γιατί δεν είναι όσο πρέπει κερδοφόρα για τους μεγαλοεργολάβους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχη, την βαραίνουν και αυτήν οι 14 θάνατοι (μέχρι τώρα) όσο βαραίνουν και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αν θεωρούνται λίγα τα δυο χρόνια διακυβέρνησης να κάνει τα απολύτως απαραίτητα για τον λαό, την διαψεύδουν οι ίδιες οι πράξεις της που την ίδια χρονική περίοδο έκανε πολλαπλάσια για τα μονοπώλια (βλέπε 3ο και 4ο μνημόνιο, πλειστηριασμοί, νόμος Κατρούγκαλου, «αναπτυξιακά συνέδρια», ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο)
Ø  Απαιτούμε να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης.
Καλούμε τον λαό να διεκδικήσει την προστασία του από τα φυσικά φαινόμενα, δεν φταίει η κακιά η ώρα αλλά η λογική του κέρδους. Όσοι επικαλούνται το μέγεθος του φαινομένου και ότι έτσι κι αλλιώς θα υπήρχε καταστροφή, το κάνουν για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους. Τα έργα υποδομής γίνονται παίρνοντας υπόψη τις επιστημονικές επισημάνσεις για την αλλαγή του κλίματος και προσαρμόζεις τα έργα στα ανάλογα μεγέθη.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη