Νότης Μαριάς σε Ντομπρόφσκις: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Νότης Μαριάς σε Ντομπρόφσκις: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη διαμήνυσε προς τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Β. Ντομπρόφσκις  ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 25/10/2017.

«Κύριε Ντομπρόφσκις», είπε ο Νότης Μαριάς, «το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια έχει χτυπήσει ταβάνι στην Ελλάδα ξεπερνώντας τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του κυρίου Ντράγκι για αυξημένες προβλέψεις στους ισολογισμούς των τραπεζών λόγω κόκκινων δανείων, δίνει στις εμπορικές τράπεζες το άλλοθι να τιτλοποιήσουν και να πουλήσουν άρον-άρον τα κόκκινα δάνεια στα ειδικά funds, δηλαδή στα κοράκια και μάλιστα αντί πινακίου φακής».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Από το Μάρτιο του 2016 είχα προτείνει να ισχύσει στην Ελλάδα το κυπριακό μοντέλο, που καθιερώνει δικαίωμα προτίμησης του δανειολήπτη να αγοράσει το δάνειό του στην τιμή πρώτης προσφοράς που κάνουν τα κοράκια. Ταυτόχρονα είχα προτείνει τη δημιουργία ενός Ταμείου Σωτηρίας των Δανειοληπτών προκειμένου οι Έλληνες να μπορέσουν να σώσουν τα σπίτια τους από τα κοράκια. Προκειμένου να μπει τελεία και παύλα στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς είπε: «Έτσι 4,5 δις ευρώ, από τα 25 δις ευρώ που περισσεύουν από το τρίτο δανειακό πακέτο των 86 δις, μπορούν να χρηματοδοτήσουν το Ταμείο Διάσωσης Δανειοληπτών, για να μην περάσει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Επισημαίνεται ότι ο Νότης Μαριάς διοργανώνει ανά την Ελλάδα εκδηλώσεις για το ζήτημα των κόκκινων δανείων. Στο πλαίσιο αυτό θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη την 1η Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18:30 στο ξενοδοχείο ImperialPalace, οδός Αντιγονιδών 13.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη