Η Εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου η Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολή μας,  ημέρα κατά την οποία και  ο Ελληνικός Στρατός τιμά την προστάτιδά του Παναγία.

        Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος το πρωί χοροστάτησε στον Όρθρο και κατόπιν προηξήρχε της λαμπρής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέσθηκε στον  Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, παρουσία σύσσωμης της Στρατιωτικής Ηγεσίας του τόπου, Ανωτάτων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών, οπλιτών, Πολιτικών και πλήθους πιστών.

        Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Μεγάλη Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου και στα μηνύματα  που πηγάζουν από την Εορτή και χαρακτηριστικά ανέφερε:

        «Η Παναγία, αγαπητοί μου αδελφοί, είναι όντως ο καθαρότατος Ναός του Σωτήρος διότι όπως μέσα στον Ναό κατοικεί ο Θεός έτσι και στα σπλάχνα της ενοίκησε εννιά μήνες ο Υιός και Λόγος του Θεού. Η Εορτή αυτή σήμερα μας προτρέπει να εισέλθουμε εις τα Άγια των Αγίων, να εισέλθουμε δηλαδή στα ενδότερα της πνευματικότητος εννούμενοι μετά του σώματος του Χριστού, διότι ο Χριστός είναι η δύναμη μας και το κέντρο της ζωής και της πίστεως μας. Να ενωθούμε μαζί του για να αισθανθούμε την ενανθρώπησή του».

        Απευθυνόμενος προς τους Στρατιωτικούς ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

        «Ο λαός κρέμεται από σας και ιδιαίτερα σήμερα στηρίζει πολλές ελπίδες σ' εσάς για την ακεραιότητα της πατρίδος μας διότι υπάρχουν πολλοί εχθροί τριγύρω. Η δική σας επιμέλεια , μαχητικότητα και ανδρεία εξασφαλίζει στην ένδοξη και γλυκιά πατρίδα μας την ύπαρξή της. Και αν λείψει και η ευλογία του Θεού τότε διαλυθήκαμε. Όλοι μαζί ενωμένοι να αγωνιζόμαστε για την πατρίδα μας, τους αγώνες και την ιστορία μας. Χρόνια Πολλά σε όλους».

                   Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία υπέρ ενισχύσεως και ενδυναμώσεως  των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την διάρκεια της οποίας εξεφωνήθη από τον Αντισυνταγματάρχη Δήμο Μπαρτζιώκα ο Πανηγυρικός της ημέρας.

        Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους στον Ανδριάντα του Αγνώστου Στρατιώτου  στην Πλατεία Πάρκου όπου τελέσθηκε και  επιμνημόσυνη δέηση.

        Στην Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία παρέστησαν: ως εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής ασφάλισης και αλληλεγγύης κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος. ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Απόστολος Καραναστάσης, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Βασίλειος Μπέλλος με σύσσωμη την παρουσία των Διοικητών άλλων Μονάδων της περιοχής, των Αξιωματικών, των οπλιτών και του πολιτικού προσωπικού του Κέντρου, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Υποστράτηγος Νικόλαος Γεωργακόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος Αστέριος Μαντζιώκας, Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλαδος Αρχιπύραρχος Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Λιμενάρχης Στυλίδος Πλωτάρχης Στέφανος Καλαμίδας, επίσης παρέστησαν  οι Βουλευτές Φθιώτιδος, κ. Δημήτριος Βέττας και κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος,  ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και  η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή.

imfth.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη