Η Ενορία του Σταυρού στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μύλων

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017, το απόγευμα, η Ενορία του Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Σταυρού Λαμίας, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου μας, πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Μύλων Πελασγίας με αφορμή την εορτή του εσωτερικού παρεκκλησίου της Μονής που είναι αφιερωμένο στην Οσιοπαρθενομάρτυρα Αγία Αναστασία την Ρωμαία.
 Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου οι ενορίτες και φίλοι προσκυνητές της ενορίας να παραβρεθούν στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού.
Στην αρχή της ακολουθίας μεταφέρθηκε η Ιερά Εικόνα της Αγίας από το παρεκκλήσιο στο περικαλλές αγιογραφημένο Καθολικό της Μονής που είναι αφιερωμένο στον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τον τροπαιοφόρο.
 Ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, με την ακολουθία της  λιτής και Αρτοκλασία.
Στην ακολουθία προηξήρχε, ο Ιερομόναχος π. Λουκάς ο Γρηγοριάτης από την Ι.Μ. Αγίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, πλαισιούμένος από τον εφημέριο της Ενορίας μας π. Σπυρίδωνα Προσωπάρη και από τον π. Δημήτριο Καρτέρη εφημέριο της ενορίας Αγ. Αναργύρων Γλύφας και Αρχιερατικό Επίτροπο Πελασγίας.
 Μετά την αρτοκλασία στην ολιγόλεπτη αλλά πολύ ουσιαστική ομιλία του ο Ιερομόναχος π. Λουκάς, αφού ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την ευλογία του έδωσε να ιερουργήσει στις ακολουθίες της εορτής της Μονής, αναφέρθηκε στη σημασία της ύπαρξης των Αγίων της Εκκλησίας μας στην σημερινή εποχή και ότι στους βίους των Αγίων μας φαίνεται η δυσκολία το να φθάσουμε το «καθ΄ ομοίωσιν». Η Αγία Αναστασία κατάφερε να φθάσει τον Θεό γιατί πίστευε σε αυτό και ήξερε ότι ο Θεός θα της δώσει δύναμη να αντέξει τα μαρτύρια. Για το λόγο αυτό και παρέμεινε με την γερόντισσά της.
 Μετά το πέρας της ακολουθίας η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισσα Θεοπίστη και οι αδελφές της Μονής προσέφεραν σε όλους τους προσκυνητές πλούσιο κέρασμα, στο καταστόλιστο με μεράκι και πανέμορφο αρχονταρίκι της Μονής.
 Αργά το βράδυ ενορίτες και φίλοι της ενορίας επέστρεψαν στη Λαμία γεμάτοι πνευματικά εφόδια, ψυχικά ανανεωμένοι και ενθουσιασμένοι.
Εκ της Ενορίας

imfth.gr


 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη