Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία του κ. Χολέβα στο Αμφιθέατρο της Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου το απόγευμα  στο Αμφιθέατρο της Μητροπόλεως μας η ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Χολέβα, πολιτικού επιστήμονος και συγγραφέως με θέμα: " Η Ελληνορθόδοξη παιδεία στην εποχή της παγκοσμιοποιήσεως".

        Η Εκδήλωση τελούσε με την συνδιοργάνωση της Ιεράς Μητροπόλεως μας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σ.Σ. Λιανοκλαδίου " Ο Άγιος Μάρκος".

        Τον εκλεκτό ομιλητή, τους επισήμους καθώς και όλους τους παρευρισκομένους καλωσόρισε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, ο οποίος αφού ανέγνωσε το πλούσιο βιογραφικό του κ. Χολέβα στην συνέχεια αναφέρθηκε στο σπουδαίο θέμα της Ελληνορθοδόξου παιδείας στην εποχή της παγκοσμιοποιήσεως, ένα θέμα, το οποίο χρίζει ιδιαίτερης προσοχής και από πλευράς Εκκλησίας και από πλευράς παιδείας, διότι μόνο με την Ελληνορθόδοξη παιδεία διατηρούμε την Ορθόδοξη πίστη και την φιλοπατρία μας ως Έθνος και ως πιστοί.

        Τέλος ο π. Νεόφυτος μετέφερε στον κ. Χολέβα και σε όλους τις εγκάρδιες ευχές του Ποιμενάρχου μας και εκάλεσε στο βήμα τον ομιλητή.

        Ο κ. Χολέβας αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για την ευγενική πρόσκληση, ευθύς αμέσως πραγματοποίησε  την θαυμάσια ομιλία του, η οποία μετεδόθη απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως μας (89,4 fm).

        Χαρακτηριστικά ανέφερε:

        «Τα παιδιά εκτός από τις γνώσεις που τους παρέχονται στα σχολεία μας πρέπει να καλλιεργούν και το ορθόδοξο ήθος. Όταν το παιδί μάθει να αγαπάει τον Θεό τότε μόνο θα μπορέσει ν' αγαπήσει και τον συνάνθρωπο και να καλλιεργήσει έναν υγιή και αφανάτιστο πατριωτισμό.

        Τα Ελληνικά είναι η  γλώσσα της πίστεως και θα λέγαμε είναι μια οικουμενική γλώσσα, αλλά  δυστυχώς εδώ στην πατρίδα μας επιδιώκουν την συρρίκνωσή της ».

        Σχολιάζοντας ο ομιλητής τις αλλαγές στα βιβλία των σχολείων και ειδικότερα στο μάθημα της Ιστορίας και των Θρησκευτικών χαρακτηριστικά ανέφερε:

        « Με τις αλλαγές αυτές προσπαθούν να αλλοιώσουν και να συρρικνώσουν την Εθνική μας ταυτότητα. Θα πρέπει μέσα απ' τα βιβλία της Ιστορίας να δίδεται ο απαιτούμενος σεβασμός προς όλους εκείνους τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και σφαγιάστηκαν στις Γενοκτονίες, δίδοντας το αίμα τους για την πίστη του Χριστού και την αγάπη στην ελεύθερη πατρίδα.

        Περιμένουμε από το Συμβούλιο της Επικρατείας την εξέλιξη για το μάθημα των θρησκευτικών για να συνεχίσουν τα παιδιά μας να διδάσκονται την Ορθόδοξη αληθινή πίστη και το ήθος του καλού Έλληνα Χριστιανού.

        Πρέπει να έχουμε πίστη στις ρίζες μας γιατί η Ελληνορθόδοξη Ελλάδα έχει ένδοξο παρελθόν αλλά έχει και μέλλον».

        Τέλος ο κ. Χολέβας έκλεισε την ομιλία του με τα εξής λόγια:

        «Είναι ανάγκη να δώσουμε στα παιδιά μας πίστη στον Θεό, αγάπη στην Πατρίδα και πάνω απ' όλα εμπιστοσύνη στον εαυτό τους».

        Την εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους : Ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Απόστολος Καραναστάσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος στον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδος κ. Αλέξανδρος Διαμαντάρας, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Βίβιαν Αργύρη, ο Προϊστάμενος Β/μιου Εκπαιδεύσεως Ν. Φθιώτιδος κ. Σπύρος Πιλιτζίδης, η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Φθιώτιδος  κ. Νικόλαος Δασκαλόπουλος, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Θ. και Διευθυντής του 5ου Λυκείου Λαμίας κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, ο Επικεφαλής της παρατάξεως "Πορτοκαλί Λαμία" κ. Γεώργιος Σαγιάς, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σ.Σ. Λιανοκλαδίου " Ο Άγιος Μάρκος" κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου με σύσσωμο τη Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου καθώς  και αρκετοί κάτοικοι της Λαμίας.
imfth.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη