Σαρακιώτης: «Να λυθεί άμεσα το θέμα με τις υπερωρίες των εργαζομένων στις Δασικές Υπηρεσίες»

Σαρακιώτης: «Να λυθεί άμεσα το θέμα με τις υπερωρίες των εργαζομένων στις Δασικές Υπηρεσίες»
Ερώτηση υπέβαλε ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορικά με τα προβλήματα στις καταβολές δεδουλευμένων υπερωριών και μετακινήσεων για το πρόγραμμα πρόληψης λαθροϋλοτομιών κατά τα έτη 2015 και 2016. Την ερώτηση του κ. Σαρακιώτη προσυπέγραψαν ακόμη 27 συνάδελφοί του από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α..
Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, «τα  Ειδικά Προγράμματα Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών, που εφαρμόζονται από το έτος 2012, υλοποιήθηκαν μετά τη διαπίστωση από το Υπουργείο της ανάγκης για καλύτερη αστυνόμευση και διενέργεια ελέγχων για την πρόληψη και την καταστολή των παράνομων υλοτομιών στα δασικά οικοσυστήματα της χώρας». Οι λαθροϋλοτομίες έλαβαν εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης και – όπως φαίνεται από σχετικές επιστημονικές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε συνέδρια – η αύξηση των ελέγχων συνέτεινε στον άμεσο περιορισμό του φαινομένου.
Τα συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα επιβάλλουν τη στήριξη του εν λόγω θεσμού και φυσικά, των εργαζομένων στις Δασικές Υπηρεσίες. Δυστυχώς, η πληρωμή των δεδουλευμένων προς τους υπαλλήλους έχει γνωρίσει νέα εμπλοκή η οποία δε βοηθά σε καμία περίπτωση την υλοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη