Σημαντικές δράσεις Πρόληψης Υγείας για τους πολίτες της Λαμίας


Σημαντικές δράσεις Πρόληψης Υγείας
για τους πολίτες της Λαμίας


Σημαντικές δράσεις πρόληψης υγείας οργανώνονται την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 στην πόλη της Λαμίας από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και την Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος, Καρδιάς, Αγγείων, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων, τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας και υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Συγκεκριμένα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου και συγκεκριμένα στο Συνεδριακό Κέντρο, οδός Λεωνίδου 9-11, 2ος όροφος (ώρες 16.00-19.00) θα πραγματοποιηθεί δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για τους πολίτες, τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και τους επαγγελματίες υγείας για το οποίο θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης μπορείτε να στέλνετε τα στοιχεία σας: Ονοματεπώνυμό, ιδιότητα και ένα mail στο: lignos@hcs.gr.
Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) είναι η υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών, δηλαδή της αναπνοής και της κυκλοφορίας, με απλά μέσα, μέχρι να φθάσει η εξειδικευμένη βοήθεια. Περιλαμβάνει την εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων, καθώς και Απινίδωσης. Απινίδωση είναι η χορήγηση ηλεκτρικού ρεύματος. Απινιδωτής η συσκευή που διοχετεύει αυτό το κατάλληλο ηλεκτρικό ρεύμα στην καρδιά.
Οι Εργαζόμενοι Υγείας (ιατροί, νοσηλευτές, διασώστες ΕΚΑΒ) πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι στην ΚΑΡΠΑ.
Επιπλέον, οι πολίτες, στο σύνολό τους, αλλά κυρίως όσοι επαγγελματικά ανήκουν σε ομάδες εμπλεκόμενες στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, όπως είναι τα Σώματα Ασφαλείας, το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Ναυαγοσώστες κλπ. αλλά και ευρύτερα όσοι δραστηριοποιούνται σε χώρους με πολύ κόσμο επιβάλλεται να εκπαιδευτούν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.
Μετά το σεμινάριο στον ίδιο χώρο (Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων, ώρες 19.15-20.30) διακεκριμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν με εύληπτες και σύντομες ομιλίες την τοπική κοινωνία για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιαγγειακών Παθήσεων που αποτελούν την πρώτη αιτία θνησιμότητας στην Ελλάδα.
Οι ομιλίες αφορούν το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, την αγγειοπλαστική και γενικότερα την αξία της πρόληψης στην καθημερινή μας ζωή.
Η Τελετή Έναρξης του Περιφερειακού Καρδιολογικού Συνεδρίου Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στις 19.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων-Συνεδριακό Κέντρο.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη