Χρήστος Σταϊκούρας: «Οι ευθύνες της Κυβέρνησης για την εικόνα κατάρρευσης του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας είναι τεράστιες»

Λαμία, 01.11.2017
Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία κ. Χρήστου Σταϊκούραγια το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας:
«Τα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, τα τελευταία περίπου 3 χρόνια, όχι μόνο δεν επιλύονται, αλλά διογκώνονται, ενώ προστίθενται συνεχώς και καινούργια.
Προβλήματα σε διοικητικό και επιχειρησιακό επίπεδο (π.χ. επάρκεια διοίκησης Νοσοκομείου, έλλειψη προσωπικού σε οργανικές θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων, προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής, κλείσιμο ή υπολειτουργία κλινικών, προβλήματα φύλαξης, στέγασης και σίτισης κ.ά.).
Τελευταίο παράδειγμα, το νέο πρόβλημα στη λειτουργία της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου.
Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς πριν ένα χρόνο, στις 31 Οκτωβρίου 2016, είχε σημειωθεί παρόμοιο περιστατικό.
Τότε, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, με Δελτίο Τύπου, είχε ενημερώσει ότι «τα χρόνια περιστατικά που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης δεν δύνανται να αντιμετωπίζονται στο Γ.Ν. Λαμίας, από σήμερα μέχρι νεωτέρας». Και συμπλήρωνε: «Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Τα επείγοντα περιστατικά θα διακομίζονται στα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας».
Το ζήτημα είχε αναδειχθεί μέσα από σχετική κοινοβουλευτική παρέμβασή μου (Κοινοβουλευτική Ερώτηση 833, 1η Νοεμβρίου 2016).
Σήμερα, δυστυχώς, ένα χρόνο μετά, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.
Οι ευθύνες της Κυβέρνησης για την εικόνα κατάρρευσης του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας είναι τεράστιες.»

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη