Header Ads

Συνάντηση δοτών με λήπτες μυελού των οστών: Έδωσαν και πήραν ζωή!

Συνάντηση δοτών με λήπτες μυελού των οστών: Έδωσαν και πήραν ζωή!

Μια πραγματική <<ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ>> στήνεται την Δευτέρα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ Προκόπη Παυλόπουλου, καθως θα συναντηθούν για πρώτη φορά στην ζωή τους, Έλληνες άνθρωποι που έδωσαν εθελοντικά  μυελό των οστών (δότες), με τους συνανθρώπους τους που τον έλαβαν και σώθηκαν (λήπτες), συνθέτοντας μια μοναδική, ανθρώπινη, στιγμή!

Πρόκειται για μια εκδήλωση  - με το όνομα «Γέφυρα Ζωής» - που διοργανώνουν η ΦΛΟΓΑ, ο Συλλογος Γονιών Παιδιών με Καρκίνο  και το ΚΕΔΜΟΠ– Χάρισε Ζωή (Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών) όπου εορτάζεται η συνεργασία τους και τιουυνται οι εθελοντες δότες μυελου των οστών.

Η εκδήλωση  -που θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος-  θα γίνει την Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα. (πέρας προσέλευσης 6.30)
στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»-Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Πειραιώς 254, Ταύρος, με  ελεύθερη είσοδο.

 Η εκδήλωση αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για τους λήπτες, που κέρδισαν τη ζωή τους όσο και για τους δότες, που βλέπουν μπροστά τους έναν άνθρωπο ή ένα παιδί που ζει μόνο και μόνο γιατί αυτοί έδωσαν μόσχευμα.
Η μεταμόσχευση μυελού των οστών αποτελεί την τελευταία ελπίδα και την τελευταία ευκαιρία για ζωή σε παιδιά και ενήλικες, όταν όλα τα άλλα μέσα της ιατρικής αποτυγχάνουν, αρκεί να βρεθεί, κάπου στον πλανήτη συμβατός δότης καταχωρημένος στην Παγκόσμια Τράπεζα Μυελού των Οστών.

Αυτό δίνει στους δότες μυελού των οστών την ευκαιρία κυριολεκτικά να «Χαρίσουν Ζωή».

Η Φλόγα, που ειναι ο Σύλλογος των εθελοντών γονιών που έχουν παιδιά με καρκίνο, στηρίζει με θέρμη την στράτευση νέων εθελοντών δοτών μυελού και μάλιστα χρηματοδοτεί την τυποποίηση δοτών του ΚΕΔΜΟΠ– Χάρισε ζωή, το βασικό πυλώνα ένταξης νέων Ελλήνων εθελοντών δοτών στο Εθνικό και Παγκόσμιο Μητρώο Δοτών.

Το ΚΕΔΜΟΠ– Χάρισε ζωή, με την υποστήριξη της Φλόγας έχει ήδη προσφέρει ευκαιρία για ζωή σε 58 συνανθρώπους μας στην Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική,  Αυστραλία.

Χρώμα και αρμονία στη βραδιά  θα προσθέσουν ο διεθνής Έλληνας τραγουδιστής Γιώργος Περρής χρόνια εθελοντής και πολύτιμος φίλος της Φλόγας, με το Στάθη Σούλη στο πιάνο, καθώς και η χορωδία των Σχολείων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. (Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού)
                  
ΦΛΟΓΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ
Η Φλόγα είναι Πανελλήνιος Σύλλογος γονιών παιδιών με καρκίνο και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Η Φλόγα ιδρύθηκε το 1982 και εκπροσωπεί χιλιάδες γονείς σε όλη την Ελλάδα.
Αιγίου 6-8 Γουδή
115 27 Αθήνα
τηλ. 210 7485000 email:  floga@floga.org.gr
https://floga.us3.list-manage.com/track/click?u=16c682d32d9c6e390cf6d906f&id=4b6f7aa918&e=64055c59a9

ΚΕΔΜΟΠ
Το «Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών» ΚΕΔΜΟΠ-«Χάρισε Ζωή», είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη δεξαμενή εθελοντών δοτών που μέσω της εκτεταμένης δικτύωσης του και τους συνεργαζόμενους του «κόμβους προσέλκυσης» εγγράφει δότες από όλη την Ελλάδα εμπλουτίζοντας το Εθνικό και Παγκόσμιο Μητρώο Δοτών και προσφέρει μοσχεύματα σε ασθενείς παγκοσμίως.
ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ
Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών -
Πανεπιστήμιο Πατρών (KEΔMOΠ)
Κτίριο Προκλινικών Λειτουργιών, Τμήμα Ιατρικής,
Πανεπιστήμιο Πατρών, 26504 Πάτρα
Τ: +30 2610 997 510
F: +30 2610 997 667

E: cbmdpatras@upatras.gr
URL: https://floga.us3.list-manage.com/track/click?u=16c682d32d9c6e390cf6d906f&id=2d88e55e64&e=64055c59a9
F: facebook.com/cbmdpatras

Δεν υπάρχουν σχόλια

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Από το Blogger.