«Γιορτάζουμε με τα παιδιά μας»: Η Gilead Sciences γιόρτασε 30 χρόνια επιτυχημένης πορείας

«Γιορτάζουμε με τα παιδιά μας»
Η Gilead Sciences γιόρτασε 30 χρόνια επιτυχημένης πορείας

Με μια ξεχωριστή εκδήλωση γιόρτασε η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences τα 30 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς της στην ανθρωπότητα.
Τα κορίτσια του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος ήταν οι επίσημοι προσκεκλημένοι της Gilead  στην εκδήλωση με τίτλο «Γιορτάζουμε με τα παιδιά μας», που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017.
 Οι μικρές προσκεκλημένες παρακολούθησαν στον Θόλο του «Ελληνικού Κόσμου» την ταινία «Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων», μια εικονική περιήγηση στα όμορφα και «κατεψυγμένα» τοπία της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην σχετική διαδραστική έκθεση.
H Gilead ανακοίνωσε επίσης ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί στην χώρα μας, αποφάσισε να στηρίξει τα κορίτσια που φιλοξενούνται στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα και να χορηγήσει τρεις υποτροφίες που καλύπτουν πλήρως τις εκπαιδευτικές ανάγκες φοιτητριών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, και να χρηματοδοτήσει την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών που συνεισφέρουν στην καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα.
Ωστόσο, η δράση της Gilead δεν περιορίζεται μόνον στη δωρεά προς το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, καθώς το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αντλεί έμπνευση από τη δυνατότητα να εξασφαλίζει θεραπευτική φροντίδα σε ανθρώπους που πάσχουν από ασθένειες απειλητικές για τη ζωή σε όλο τον κόσμο, μέσα από την έρευνα και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο καινοτόμων θεραπειών.
Έτσι, σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, στις κοινωνικές δράσεις της εταιρείας περιλαμβάνονται και δωρεές για Έρευνα και Ανάπτυξη, μέσω του προγράμματος «Ασκληπιός», αλλά και μέσω προγραμμάτων ευαισθητοποίησης και πρόληψης για το ευρύ κοινό, καθώς και δια της υποστήριξης της επιμόρφωσης και απασχόλησης νέων αποφοίτων σε τομείς που άπτονται των επιστημών της Υγείας.

Ο Διευθυντής της Gilead Sciences, κύριος Σάββας Χαραλαμπίδης, αναφερόμενος στην τριαντάχρονη πορεία της εταιρείας σημείωσε ότι «Η εταιρεία μας είναι μία πρωτοπόρος βιοφαρμακευτική εταιρεία που αναπτύσσει καινοτόμες θεραπείες σε τομείς με σημαντικά θεραπευτικά κενά, όπως είναι η HIV λοίμωξη, η Ηπατίτιδα Β και C, αιματολογία/ογκολογία, επανεπενδύοντας μάλιστα σημαντικό μέρος των κερδών της στον τομέα αυτό. Σήμερα γιορτάζουμε τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της το 1987. Τριάντα χρόνια προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Τριάντα χρόνια που παραμένουμε πιστοί στο όραμα και την αποστολή μας».
Αναφορικά με την παρουσία της Gilead Science στην Ελλάδα ο κ. Χαραλαμπίδης τόνισε ότι «από το 2001 ως σήμερα έχουμε αποδείξει έμπρακτα την εταιρική κοινωνική μας ευθύνη υποστηρίζοντας προγράμματα που έχουν στόχο να προάγουν την επιστημονική ενημέρωση στην Ελλάδα και διαθέτοντας πολύ σημαντικούς πόρους για να στηρίξουμε πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στην πρόληψη του HIV, της Ηπατίτιδας B και C αλλά και την έγκαιρη διάγνωση και διασύνδεση με τη θεραπεία ατόμων που μπορεί να είναι φορείς αυτών των ασθενειών».
Σχολιάζοντας την δωρεά προς το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα ο κ. Σάββας Χαραλαμπίδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Σήμερα, με αφορμή τα 30 χρόνια παρουσίας μας, προσφέρουμε σε αυτούς που προσφέρουν. Προσφέρουμε στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, ένα ιστορικό Ίδρυμα που παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα στα κορίτσια οικογενειών που αντιμετωπίζουνε κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Μέσα στις δύσκολες συνθήκες της χώρας η εταιρεία μας θα συνεχίσει να παραμένει πιστή στην αποστολή της και να εκπληρώνει το όραμά της».
Από την πλευρά της η κυρία Αναστασία Κατσιλιέρη, Διευθύντρια Παιδικής Προστασίας του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος επισήμανε ότι «Με αφορμή τα 30 χρόνια παρουσίας της η εταιρείας σας στηρίζει το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη της και τις πανανθρώπινες αξίες τις οποίες πρεσβεύει, σε συνεργασία με ένα ιστορικό ίδρυμα, όπως το Χατζηκυριάκειο και στηρίζει τα προγράμματα της εκπαίδευσης του ιδρύματός μας. Ένα από τα προγράμματα αυτά είναι το πρόγραμμα της αυτόνομης διαβίωσης που αφορά σε κορίτσια άνω των 18 ετών που έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τους και συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ευχαριστούμε την εταιρεία Gilead που είναι κοντά στον άνθρωπο τόσο στα προγράμματα έρευνας όσο και στα προγράμματα στήριξης δομών όπως το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα».




Σχετικά με την Gilead
Η Gilead Sciences είναι μια βιοφαρμακευτική εταιρεία η οποία ανακαλύπτει, αναπτύσσει και εμπορεύεται καινοτόμες θεραπείες σε τομείς όπου οι ιατρικές ανάγκες δεν καλύπτονται. Αποστολή της εταιρείας είναι η προαγωγή της περίθαλψης ασθενών που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή νόσους. Έχει την έδρα της στην πόλη Foster City της Καλιφόρνια και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες ανά τον κόσμο.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη