Παρουσίαση του βιβλίου «Από την Helen Keller στην Καλλιόπη Καρανικόλα», στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας

Παρουσίαση του βιβλίου «Από την Helen Keller στην Καλλιόπη Καρανικόλα» - Συμβολή στην ιστορία της εκπαίδευσης των τυφλοκωφών στην Ελλάδα, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ΕΕΕΕΚ ΘΗΒΑΣ (Λουτουφί) και το 5 Δημ. Σχολ. Θήβας, διοργανώνουν εκδήλωση, με αφορμή την 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ.,  όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο: «Από την Helen Keller στην Καλλιόπη Καρανικόλα-Συμβολή στην ιστορία της εκπαίδευσης των τυφλοκωφών στην Ελλάδα», του Νίκου Δημητρίου.
Η Helen Keller, ήταν Αμερικανίδα συγγραφέας, λέκτορας και ακτιβίστρια. Ήταν το πρώτο άτομο με κώφωση και τύφλωση που αποφοίτησε από πανεπιστήμιο το 1914. Υπήρξε υπέρμαχος του δικαιώματος της γυναικείας ψήφου, των εργατικών δικαιωμάτων και πολλών προοδευτικών κινημάτων. Η ιστορία της ζωής της ήταν μοναδική. Η ίδια χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο θαύμα θέλησης του 20ου αιώνα και η ζωή της γυρίστηκε ταινία με τίτλο: The miracle worker (Τα χρόνια στο σκοτάδι). Το πέρασμά της από την Ελλάδα το 1946, και η αλληλογραφία της μετά την επίσκεψή της περιγράφονται στο βιβλίο.
Η Καλλιόπη Καρανικόλα, ήταν το πρόσωπο που με τους αγώνες της, ιδρύθηκε ο Σύλλογος Τυφλοκωφών στην Ελλάδα, και το πρώτο Σχολείο Τυφλοκωφών, με πρώτο δάσκαλο τον συγγραφέα του βιβλίου, κ. Νικόλαο Δημητρίου.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τους:
π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο, ιερέα-συγγραφέα
και την
κ. Βίκη Γιαννούλη, φιλόλογο, με εκπαίδευση στην ελληνική νοηματική γλώσσα & στην γραφή braille
Θα παρουσιαστούν δρώμενα από τους μαθητές του 5ου Δημ. Σχολ. Θήβας και του ΕΕΕΕΚ Θήβας
Στον χώρου του Συνεδριακού Κέντρου θα λειτουργήσει Χριστουγεννιάτικο BAZAAR








Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη