Νίκος Ανδρουλάκης στον Real FM: Η παράταξη δεν έχει ανάγκη από στείρους διαγκωνισμούς

Νίκος Ανδρουλάκης στον Real FM: Η παράταξη δεν έχει ανάγκη από στείρους διαγκωνισμούς

Την πίστη του ότι θα ψηφίσουν πάνω από 150.000 πολίτες προκειμένου να δοθεί ισχυρό μήνυμα ενότητας και αλλαγής της προοδευτικής παράταξης, εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στον Real FM και τους Δ. Καμπουράκη και Β. Λυριτζή.
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα ανάφερε ότι στόχος του είναι η ριζοσπαστική ανανέωση της Κεντροαριστεράς και τόνισε ότι η μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης έδειξε ότι οι πολίτες ζητούν κάτι διαφορετικό, εντελώς καινούργιο «απέναντι σε αυτό που υπάρχει σήμερα και κυβερνά τον τόπο, που είναι μια κυβέρνηση με τεράστια ελλείμματα αξιοπιστίας και παραγωγής έργου κι επάρκειας».
Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε εκτενώς στη συζήτηση που υπάρχει σχετικά με την ενοποίηση ή όχι των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων. Ερωτώμενος για το τι θα γίνει αν εκλεγεί αλλά το σχέδιο είναι ήδη προκαθορισμένο απάντησε:
«Τη μορφή του φορέα δεν θα την αποφασίσει κανείς υποψήφιος, παρά μόνον οι πολίτες που στις 12 και 19 Νοεμβρίου είναι συνιδρυτές και μετά στο ιδρυτικό συνέδριο θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν και να διαμορφώσουν ως σύνεδροι την απόφαση για το πώς θα προχωρήσει αυτός ο φορέας. Δεν μπορούμε να αποφασίζουμε ερήμην των πολιτών.
Προσωπικά πίστευα πως η άποψη που είχαν η κ. Γεννήματα και ο κ. Θεοδωράκης έφθανε μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο, όχι μέχρι τις επόμενες εκλογές. Γιατί άλλο είναι να λέμε ότι το σχήμα αυτό θα μείνει μεταβατικά μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο κι άλλο ότι θα μείνει μέχρι τις επόμενες εκλογές. Κάτι που φάνηκε στο νομοσχέδιο για τους διεμφυλικούς όπου εμφανίστηκαν τρεις διαφορετικές απόψεις».
Εκ του πονηρού
Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε και στις επικρίσεις ότι ως ευρωβουλευτής δεν μπορεί να ηγηθεί της παράταξης στη Βουλή.
«Πώς μπορούν να το λένε αυτοί που έχουν αποφασίσει ότι δεν ενοποιείται η Κ.Ο.; Με αυτή τη λογική, αν δεν ήμουν βουλευτής,δεν θα ηγούμουν πουθενά στη Βουλή; Τελικά αποδεικνύεται ότι λέμε πράγματα για να δημιουργούμε στείρους διαγκωνισμούς ενώ στην ουσία ευτυχώς που είμαι ευρωβουλευτής διότι εάν ήμουν βουλευτής, θα είχα πρόεδρο του κόμματος που θα ήταν στη Βουλή για να παρακολουθεί τους προέδρους των ΚΟ να μιλούν από το βήμα της Βουλής όταν μιλούν οι αρχηγοί. Αυτά θα τα λύσει η φύση, η ζωή και τα μέλη μας».
Κατά την άποψη του κ. Ανδρουλάκη η παράταξη θα λειτουργήσει αρχικά όπως η πολυκομματική Ελιά του Μ’ Ντ’ Αλέμα και μεσοπρόθεσμα θα μετεξελιχθεί όπως το Partido Democratico, δηλαδή έναν πολυκομματικό φορέα, αλλά έναν ενιαίο θεσμό εκλεγμένο από το συνέδριο που θα παίρνει όλες τις αποφάσεις.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι κάποιοι διακινούσαν τα σενάρια ότι δεν μπορεί να ηγηθεί της παράταξης στη Βουλή -αν και είχαν συμφωνήσει για δύο Κ.Ο.- προκειμένου να πλήξουν την υποψηφιότητα.
«Με ρωτάτε αυτά που ρωτούσαν κάποιοι πονηρά το προηγούμενο διάστημα ενώ είχαν ήδη αποφασίσει ότι δεν χρειάζεται να είσαι βουλευτής διότι θα παραμείνουν οι ίδιοι. Εγώ δεν είμαι διορισμένος ευρωβουλευτής, με εξέλεξαν 113.000 άνθρωποι. Υπάρχουν 13 αρχηγοί κομμάτων εθνικών στην ευρωβουλή. Όλοι έχουν φέρει πολύ μεγάλα αποτελέσματα στις εθνικές τους εκλογές. Αυτό δεν είναι πρωτοφανές.
Τέλος, αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα των εκλογών τόνισε: «Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να κινηθώ στο παρασκήνιο είτε είμαι στο δεύτερο γύρο είτε δεν είμαι. Οι πολίτες που ψήφισαν στον πρώτο γύρο ας ψηφίσουν στο δεύτερο με τα κριτήρια τα οποία θεωρούν οι ίδιοι καλύτερα για το μέλλον της παράταξης. Εμένα ο στόχος μου και η αγωνία μου είναι αν μπορεί η παράταξη αυτή να αλλάξει. Αν μπορεί να γίνει κάτι καινούργιο, πραγματικά, πολιτικά και ηθικά για να εκφράσει τους νέους και τα πιο λαϊκά στρώματα.
Θα είναι προσωπική μου αποτυχία εάν ηγηθώ αυτού του σχήματος και δεν εκφράσω τη γενιά μου που ζει σε τραγική κατάσταση. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα εγώ την επομένη μέρα θα είμαι εκεί. Eύχομαι αυτή τη συμπεριφορά να έχουν όλοι. Δεν θα συγχωρήσουν άλλη φορά οι πολίτες να βιώσουν τα φαινόμενα προηγούμενων ετών, που μόλις κάποιοι έχαναν την εξουσία από τα χέρια τους πρόδιδαν την παράταξη και πήγαιναν είτε σε αλλά κόμματα, είτε στην πίσω γραμμή της παράταξης. Αυτό δεν θα το συγχωρήσουν ξανά, αυτό μας κατέστρεψε», κατέληξε.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη