Header Ads

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Λαμία 10.00 π.μ. στην Πλατεία Πάρκου!

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Λαμία 10.00 π.μ. στην Πλατεία Πάρκου!
Περνάμε στην αντεπίθεση!
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να καλλωπίσει την εικόνα της πραγματικότητας για τη λαϊκή οικογένεια, που παραμένει ζοφερή και δύσκολη. Με κοινωνικά μερίσματα, που θα πάρουν λιγότεροι από τους μισούς που δικαιούνται, με επιστροφές παρακρατήσεων στους συνταξιούχους που ποτέ δεν τις βλέπουν, προσπαθεί να κρύψει το αληθινό της πρόσωπο, που κρύβεται σε τροπολογίες στη Βουλή και σαν τον κλέφτη τις φέρνει μεσ' τα μαύρα μεσάνυχτα να ψηφιστούν, όπως και εσχάτως επιχείρησε με την περιστολή του δικαιώματος στην απεργία. Η 3η αξιολόγηση των μαθητών του κεφαλαίου, όπως οι ίδιοι μας ενημερώνουν, πάει καλά... Αυτό σημαίνει ότι εξασφαλίζουν ότι ο λάκκος των λεόντων δεν θα έχει έξοδο διαφυγής για το θήραμα λαό.
Ο προϋπολογισμός που ήρθε στην Βουλή δείχνει και αυτός τη συνέπεια για τη συνέχεια του έργου που έχουν αναλάβει για τα ματωμένα πλεονάσματα, πως δηλαδή με την φοροαφαίμαξη του λαού, με την περικοπή κοινωνικών επιδομάτων, τη συνέχεια της μείωσης των κονδυλίων για Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια, θα συνεχίζουν οι βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες να έχουν μικρή φορολογία, για περισσότερα κέρδη, περισσότερα κεφάλαια στους φορολογικούς παραδείσους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθεί την ίδια και απαράλλακτη συνταγή που χρησιμοποίησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η οποία είναι η αντιλαϊκη πολιτική δεμένη με την καταστολή και τον αυταρχισμό. Επιτέθηκε σε εργάτες που απεργούσαν για δουλειά και μισθούς στα Γιάννενα, συνέλαβαν 12 απεργούς και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, επιτέθηκε σε φοιτητές που ζητούσαν ένα πιάτο φαΐ στις φοιτητικές εστίες, επιτέθηκε και στους εργαζομένους που παλεύουν στα ειρηνοδικεία να μην χαθούν λαϊκές κατοικίες.
Σε όλα τα παραπάνω, το ταξικό εργατικό κίνημα δίνει απάντηση με την μεγάλη πανεργατική απεργία 14 Δεκέμβρη. Να μην δουλέψει κανείς, όλοι στη μάχη να νεκρώσουν εργοστάσια, γραφεία, υπηρεσίες, σχολεία. Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι του αγώνα, να πάρουν την απάντηση που απαιτείται τα αντιλαϊκά μέτρα και μέτρα καταστολής.
Όλοι στο δρόμο στις 14 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση 10.00 π.μ. στη Πλατεία Πάρκου.
Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας. Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δε θέλουν αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν κίνημα κόντρα στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα, τα μέτρα που στηρίζουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Διεκδικούμε:
Ø   Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
Ø  Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
Ø  Επαναφορά των Κλαδικών Συμβάσεων.
Ø  Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
Ø  Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των Συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
Ø  Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
Ø  Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Από το Blogger.