Απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Στέλιο Ράμφο κατά τη διάρκεια του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

Παρέμβαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
κ. Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια
του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

 

Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2017
Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κύριο Ράμφο για την παρουσία του στο 11o Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και να του πω ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα το οποίο αντέχει την αυτοκριτική. Αντέχει την αυτοκριτική και την έχει κάνει με τρόπο συστηματικό και μεθοδικό διότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνο μέσα αυτό από αυτή τη διαδικασία μπορούμε και εμείς να γίνουμε τελικά καλύτεροι.

Αντέχουμε, όμως, κύριε Ράμφε, την αυτοκριτική για έναν λόγο ακόμα. Διότι κάνοντας την αξιολόγηση της ιστορίας μας και της προσφοράς μας στον τόπο αυτά τα 43 χρόνια δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στις μεγάλες, στις κεντρικές επιλογές ήμασταν πάντα με τη σωστή μεριά της ιστορίας.

Αναρωτιέμαι, όμως, αν την επιλογή της ειλικρινούς αυτοκριτικής την έχει ή μπορεί να την έχει το σημερινό κόμμα το οποίο μας κυβερνά. Διότι -  αν όπως σωστά είπατε - στις ιδεοληψίες υπάρχουν αιωνιότητες, αυτό σημαίνει ότι αυτοί, οι οποίοι εκλέχτηκαν μέσα από ένα πλέγμα ιδεοληψιών, για να εγκαταλείψουν τελείως αυτά τα οποία είπαν και να κάνουν τα τελείως αντίθετα, μάλλον δεν αντέχουν το βάρος της αυτοκριτικής.

Διότι η αυτοκριτική σε αυτή την περίπτωση θα τους οδηγούσε με μαθηματική βεβαιότητα στη μόνη αξιοπρεπή επιλογή τους που θα ήταν η άμεση αποχώρηση από την εξουσία. Διότι, πράγματι - να κλείσω επαναλαμβάνοντας αυτό το οποίο είπατε - εάν δεν δαμάσει κανείς τα εσωτερικά του Εξάρχεια δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα πραγματικά Εξάρχεια της κοινωνικής ζωής. Αυτό απαιτεί βαθιά ικανότητα προσωπικής αντίληψης, αναμέτρησης με τη σκληρή πραγματικότητα και θάρρος. Θάρρος πολιτικό, ανάληψης ευθύνης κάτι το οποίο πρέπει να χαρακτηρίζει τις ηγεσίες σε κάθε περίπτωση και κάτι το οποίο τόσο λείπει από τη σημερινή Κυβέρνηση.

Και πάλι σας ευχαριστώ για την παρουσία σας κύριε Ράμφε και για τα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που μας είπατε.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη