Εκδήλωση από το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Δομοκού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη

Στο Δομοκό και στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Δομοκού,  την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 12:00, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Δομοκού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη.
Η εναρκτήρια ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, κ Ιτούδη Γεώργιο, ο οποίος αναφέρθηκε στο φαινόμενο της μετανάστευσης και στην ουσιαστική συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στους Μετανάστες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης σχετικά με τη διαμόρφωση ενός κοινωνικού περιβάλλοντος ανοχής απέναντι στο διαφορετικό, της διασφάλισης της αλληλεγγύης προς τον ξένο, αλλά και στη μάστιγα της μετανάστευσης, που κυριαρχούσε στην κοινωνική ζωή της Ελλάδας στη δεκαετία του ΄60, η οποία εγείρει ακόμη και σήμερα, ισχυρές μνήμες μετανάστευσης στη συλλογική μνήμη των Ελλήνων, έχοντας σημαδέψει την πολιτιστική μνήμη μιας ολόκληρης γενιάς.
Ακολούθησαν ομιλίες, από την εκπρόσωπο της παράταξης της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού, κα Αγγελική Αντωνοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στην οικοδόμηση μιας σύγχρονης και ανταγωνιστικής κοινωνίας, που απαιτεί τη συστράτευση όλων των ενεργών δυνάμεων της χώρας, τόσο των Ελλήνων όσο και των μεταναστών,  και από τον εκπρόσωπο της παράταξης της Ελάσσονος Μειοψηφίας κ. Νιάνιο Χρήστο, ο οποίος  αναφέρθηκε στα  προβλήματα που γεννά η μετανάστευση και τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων.
Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης άρχισε με την ομιλία της κας Άλμα Χάνη εθελόντριας εκπαιδευτικού, η οποία μαζί με τους μαθητές της  παρουσίασε ποιήματα και μουσικές αντιπροσωπευτικές της κουλτούρας και του πολιτισμού των μεταναστών.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Δομοκού, κ Πέτσας Γεώργιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ντελής Αχιλλέας και κ. Οικονόμου Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δομοκού, κ Τσόγκας Δημήτριος και πολλοί ακόμη συμμετέχοντες.



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη