Χοιρινές μπριζόλες με μήλα και φασκόμηλο

Υλικά


  • 1 κ.σ. αλεύρι 
  • 1 κοφτό κ.γ. αλάτι 
  • 1 ½ κ.γ. φασκόμηλο τριμμένο
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη 
  • 1 κ.γ. θυμάρι 
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι 
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα 
  • 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο, πάχους 2,5 εκ.
  • αλάτι
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κόκκινα μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό μήλου
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση 

Αναμιγνύετε σε μπολ, ανακατεύοντας καλά, το αλεύρι και όλα τα καρυκεύματα δηλ. τα 7 πρώτα υλικά της συνταγής. Αλατίζετε ελαφρώς τις μπριζόλες και τις πασπαλίζετε και από τις δύο πλευρές με τα 2/3 αρωματισμένο αλεύρι κρατώντας την υπόλοιπη ποσότητα για το τέλος.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Σοτάρετε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές μέχρι να κάνουν κρούστα και ροδίσουν. Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις αφήνετε σε πιατέλα.
Στο ίδιο τηγάνι χωρίς να σβήσετε τη φωτιά προσθέτετε τις φέτες κρεμμυδιού και τις σοτάρετε για 3 λ ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις φέτες μήλου και τις σοτάρετε για 2 λ ανακατεύοντας απαλά. Ρίχνετε στο τηγάνι το χυμό μήλου, 1/3 φλ. τσαγιού ζεστό ζωμό κότας ή ζεστό νερό, τη μαύρη ζάχαρη και τα υπόλοιπο 1/3 μείγμα αλευριού και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν καλά.
Βάζετε πάλι τις μπριζόλες στο τηγάνι με το σάλτσα μήλου κρεμμυδιού και μόλις πάρουν βράση, κατεβάζετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζετε το τηγάνι σας και σιγοβράζετε για 5-7 λ ή μέχρι να γίνουν οι μπριζόλες χωρίς να χάσουν τους χυμούς τους.
Αν οι μπριζόλες είναι πιο χονδρές προσθέστε στο τηγάνι λίγο επιπλέον ζεστό νερό ή ζωμό κότας και σιγοβράστε ακόμα λίγο. Κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.
sintayes.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη