Πανιώνιος-Λαμία 1-0

Πανιώνιος-Λαμία 1-0 
Οι Σιώπης-Βλάχος-Μασούρας... εξαφάνισαν τη μπάλα, ο τελευταίος την εμφάνισε στα δίχτυα της Λαμίας και με το 1-0 ο Πανιώνιος έχει τον πρώτο λόγο, ενόψει της ρεβάνς, για πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος!
Λένε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Ο Πανιώνιος κέρδισε σήμερα τη Λαμία με 1-0 για τα προημιτελικά του Κυπέλλου και αυτόματα, έγινε το «αφεντικό» του ζευγαριού. Πλέον στη ρεβάνς της 7ης Φεβρουαρίου καλείται να μην δεχθεί γκολ, κάτι που θα τον στείλει στους «4» του θεσμού. 
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Κότνικ κάτω από τα γκολπόστ, τους  Βλάχο,Μπανανά, Σταυρόπουλο, Σαραμαντά στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κόρμπο, Σιώπη μπροστά από τα στόπερ, τους Μασούρα, Σπιριντόνοβιτς στα άκρα, τον Μπραχίμι «οργανωτή» και τον Ντουρμισάι στην κορυφή της επίθεσης. 
Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Μελίσσα στο τέρμα, τους Βασιλαντωνόπουλο, Αναστασιάδη, Ασίγκμπα, Παντελιάδη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ομο, Μπλάζιτς στο «6» και «8», τον Κουτρομάνο δεξί εξτρέμ, τον Ακόστα αριστερό και τον Τσούκαλο πίσω από τον Μπούτνικ. 
Το παιχνίδι στα πρώτα του λεπτά ήταν αναγνωριστικό. Η Λαμία έκανε από την αρχή... ξεκάθαρη την πρόθεσή της να «περιμένει» τον Πανιώνιο στο δικό της μισό και να «χτυπήσει», όποτε μπορέσει, στην αντεπίθεση. Ετσι οι «κυανέρυθροι» κρατούσαν μπάλα, αλλά δεν έβρισκαν διαδρόμους. Μέχρι το 25' η αναμέτρηση είχε μόνο μία σχετικά καλή στιγμή (το  «χλιαρό» σουτ του Μασούρα στο 13') και δεν υπήρχε ρυθμός.
Κάπου εκεί οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου... πάτησαν γκάζι και στο επόμενο δεκάλεπτο, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους. Ο Μασούρας σε 2 περιπτώσεις (27. 31') και οι Σπριντόνοβιτς (28'), Σταυρόπουλος (29') σε μία, βρέθηκαν σε θέση βολής αλλά δεν σκόραραν. Ετσι φτάσαμε στην ανάπαυλα χωρίς το παιχνίδι να έχει γκολ. 
Το δεύτερο μισό όμως ξεκίνησε σε εντελώς... διαφορετικό τέμπο. Ο Μπραχίμι δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει και μετά την είσοδο του Λάμπρου, οι «κυανέρυθροι» προχώρησαν σε εσωτερικές αλλαγές. Οι οποίες άλλαξαν πλήρως την εικόνα τους. Πλέον λειτουργούσαν καλύτερα μεσοεπιθετικά και στο 70' βρήκαν δίχτυα με ένα πολύ όμορφο γκολ του Μασούρα. 
Αυτό «ανάγκασε» τους φιλοξενούμενους να βγουν από το... καβούκι τους και λίγο αργότερα (75') έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με τον Ακόστα, αλλά ο Κότνικ αντέδρασε σωστά. Προς το τέλος οι «κυανέρυθροι» ανέβασαν πάλι ρυθμούς, πίεσαν ψηλά και «άγγιξαν» σε ορισμένες περιπτώσεις ένα 2ο γκολ, κυρίως με τον Σαββίδη στο (87').
MVP: Ο Μασούρας. Οχι μόνο γιατί πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ. Στο δεύτερο μισό όταν και βρέθηκε πίσω από τον Ντουρμισάι, ήταν πολύ δραστήριος και μακράν ο πιο απειλητικός παίκτης των «κυανέρυθρων». 
Στο ύψος του: Ο Κότνικ. Για τον εξής λόγο. Ο πορτιέρο του Πανιωνίου αντέδρασε πολύ καλά στη φάση του 75' και στο κοντινό πλασέ του Ακόστα. Από μόνη της δεν ήταν «μεγάλη» απόκρουση, όμως ήταν «κρύος», καθώς μέχρι τότε... παρακολουθούσε το παιχνίδι, κάτι που αυξάνει κατακόρυφα τον βαθμό δυσκολίας της ενέργείας του. 
Αδύναμος κρίκος: Ο Τσούκαλος. Ο 25χρονος χαφ  έπαιξε πίσω από τον Μπούτνικ και στο διάστημα που αγωνίστηκε η Λαμία δεν κατάφερε να αναπτυχθεί ουσιαστικά. Γενικότερα δεν κατάφερε να «ταΐσει» τον φορ του, αλλά και να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ομάδας του.  
Η «γκάφα»: Η εν γένη μεσοεπιθετική λειτουργία της Λαμίας. Πλην της φάσης του 75', δεν απείλησε άλλη φορά ουσιαστικά τον Πανιώνιο και αρκέστηκε σε παθητικό παιχνίδι.  
Το «στραγάλι»: Το ματς είχε πολλές διακοπές. Αυτόματα στον Θάνο αντιστοιχεί ένα μερίδιο ευθύνης. Πάντως δεν υπέπεσε στο μεγάλο λάθος.   
Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Η νίκη του Πανιωνίου ήταν δίκαιη. Οι «κυανέρυθροι» ήταν καλύτεροι στον αγώνα και με τελικές 11 έναντι 4 της Λαμίας, δικαιούνταν να την πάρουν. 
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (90'+2 Παπαγεωργίου), Μπραχίμι (46' Λάμπρου), Σπιριντόνοβιτς (71' Σαββίδης), Ντουρμισάι. 
ΛΑΜΙΑ: Μελισσάς, Κουτρομάνος (35' Καραγιάννης), Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Όμο,  Μπλάζιτς,Βασιλαντωνόπουλος, Τσούκαλος (51' Βάντερσον), Ακόστα (80' Μπουλουλής), Μπούντνικ.

http://www.gazzetta.gr

 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη