Το οξύτατο πρόβλημα των δανείων σε ελβετικό φράγκο

ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ

   Σειρά επαφών μεταξύ του Πανελλήνιου Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ) με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Βουλή. Ο ΣΥΔΑΝΕΦ ενημέρωσε σε πολύ καλό κλίμα για τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το θέμα των δανείων σε ελβετικό φράγκο , καταθέτοντας παράλληλα σχετικό φάκελο με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που εκδόθηκε στις 20/09/2017 από την υπ.αριθμ. C-186/16 υπόθεση της 21/3/2017 Ruxandra Paula Andriciuc κ.λπ. κατά Banca Românească SA. Τονίστηκε πως η Ευρωπαϊκή αυτή απόφαση αφορά άμεσα ή έμμεσα χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά καθώς μπορεί να αποτελέσει οδηγό επίλυσης του εν λόγω ζητήματος τόσο εκ μέρους της Πολιτεία, όσο και βοηθητικά μέσω της νομικής οδού που έχουν ήδη προστρέξει αρκετοί δανειολήπτες και Καταναλωτικές Ενώσεις.  

    Εν συνεχεία εξηγήθηκε πως δεν απομένει άλλος χρόνος και πως το οξύτατο πρόβλημα των δανείων σε ελβετικό φράγκο διογκώνεται συνεχώς, καταθέτοντας σχετικό αίτημα του συνόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμων και Περιφερειών). Αίτημα που ξεπερνά, αντιπροσωπευτικά το 93% του καταγεγραμμένου πληθυσμού της Χώρας αφού οι βαρυσήμαντες αποφάσεις Περιφερειών και Δήμων αναλογούν σε εκπροσώπηση αυτού του ποσοστού Πολιτών - Δημοτών της Χώρας. Ήτοι Ψηφίσματα και Αποφάσεις 10 Περιφερειών, της Κεντρικής Ενώσεις Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και 45 μεγάλων Δήμων της χώρας με μοναδικό αίτημα να προβεί η Πολιτεία άμεσα στη νομοθετική ρύθμιση του θέματος κατά τις επιταγές της δικαστικής απόφασης 334/2016 Π.Π.Α. επί Συλλογικής αγωγής που δικαίωσε σε 1ο βαθμό χιλιάδες οικογένειες.

   Επιπρόσθετα, δια χειρός του Πρόεδρου, κου Παντελή Αντωνιάδη, τέθηκε εις  γνώση των Βουλευτών η Εξώδικη Ερώτηση – Πρόσκληση που έχει αποστείλει ο πανελλήνιος Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ.) προς την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) αναφορικά με τα ποσά της εισφοράς του Ν. 128/1975. Υπενθυμίζεται πως με την εν λόγω Εξώδικη Ερώτηση - Πρόσκληση καλείται η διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος πέραν άλλων, να γνωρίσει πότε ανοίχτηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδας οι λογαριασμοί που δέχονται τα ποσά της εν λόγω εισφοράς καθώς και τον αριθμό ή τους ειδικότερους αριθμούς των λογαριασμών αυτών, στους οποίους κατατίθενται τα ποσά της εισφοράς του Ν. 128/1975 που καταβάλλουν χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες έως και σήμερα όπως και  το ή τα νομίσματα στα οποία τηρούνται οι εν λόγω λογαριασμοί, που αφορούν και δέχονται καταβολές της εισφοράς του Ν. 128/1975.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη