Γιάννης Σαρακιώτης: « Τα έγγραφα που καταστράφηκαν στο Υπουργείο Υγείας την περίοδο 2011-2013 τα πήρε ο αέρας ;;;»

Γιάννης Σαρακιώτης: « Τα έγγραφα που καταστράφηκαν στο Υπουργείο Υγείας  την περίοδο 2011-2013 τα πήρε ο αέρας ;;;»
Ζωηρή εξέλιξη είχε η συζήτηση στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ». Την Κυριακή 11/02/2018 προσκεκλημένος ήταν ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στο «Σκάνδαλο Novartis» και να αντικρούσει την κριτική της αντιπολίτευσης. Αφού θύμισε ότι «το νόμο για την προστασία μαρτύρων τον ψήφισε η Ν.Δ.», ο Βουλευτής αναρωτήθηκε απαντώντας στα σχετικά ερωτήματα:
«Μήπως δε γνωρίζουμε ότι υπήρχαν όλα αυτά τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας; Μήπως δε γνωρίζουμε για τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων; Μήπως δεν ξέρουμε πόσα δις ευρώ έχασε το ελληνικό δημόσιο, από μεθόδους σαν αυτή που ακολουθούσε η Novartis; Μήπως παγκοσμίως δεν έχει ξεσπάσει αυτό το σκάνδαλο και κατηγορείται σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί Δικαιοσύνης ότι πάνε να το δημιουργήσουν ; Στη δικογραφία αναφέρονται και παραδείγματα με υπερτιμολογήσεις φάρμακα. Πως ένα φάρμακο της εταιρίας «Novartis» είχε το μονοπώλιο για πολύ μεγάλη χρονική περίοδο, κοστίζοντας 1.500 ευρώ και τα υπόλοιπα αντίστοιχα φάρμακα από άλλες εταιρίες, μετά από 1-2 χρόνια που τιμολογήθηκαν, κόστιζαν 700 ευρώ; Τα email του Ε.Ο.Φ που είπε και η γενική επιθεωρήτρια πριν, σβήστηκαν μόνα τους; Τα έγγραφα από το Υπουργείο Υγείας της περιόδου 2011 εώς το τέλος του 2012 , φύσηξε ο αέρας και τα πήρε; Δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε όλο αυτό; Δεν θέλω να κατονομάσω και να κατηγορήσω συγκεκριμένα πρόσωπα. Ο κόσμος θέλει πλήρη διαφάνεια
Στη συνέχεια, απαντώντας στην κριτική της εκπροσώπου της Ν.Δ. ότι πρόκειται για σκευωρία, ανέφερε σε σκωπτικό ύφος:
«Έχετε δει όλη τη δικογραφία και δεν υπάρχει τίποτα; Που ακούστηκε να υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα; Είναι όλοι αθώοι και τα φάρμακα υπερκοστολογήθηκαν μόνα τους!!! Απλά ήθελα να ήξερα, τους ασθενείς που πλήρωναν 1.500 φάρμακο, ενώ θα μπορούσαν να το παίρνουν 700, ποιος θα τους αποζημιώσει;»
Σχετικά με τη διαδικασία, υπό την οποία ήρθε ο φάκελος στη Βουλή, αλλά και τον περίφημο «Νόμο Περί Ευθύνης Υπουργών», ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Εσείς δεν ψηφίσατε το νόμο να προστατεύονται οι Υπουργοί σας και κατηγορείτε το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.; ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. δεν ψηφίσατε το νόμο για να προστατεύονται διεφθαρμένα υψηλόβαθμα στελέχη σας; Ποιοι ψήφισαν το νόμο; Έχουν χαθεί δις ευρώ, έχει πληρώσει ο κόσμος δις από υπερκοστολογημένα φάρμακα και το θέμα μας είναι αν πήγε ο Τζανακόπουλος στο Εφετείο την Κυριακή ή αν ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε τη Δευτέρα. Τι πλήρωνε ο κόσμος δε μας αφορά;;; Μας κατηγορείτε ότι πάμε να δημιουργήσουμε «καθεστώς». Έχετε συλλάβει τη διεθνή έκταση του σκανδάλου; Καθεστώς στην Κίνα, καθεστώς στις Η.Π.Α.; Κατάφερε ο Τσίπρας να κάνει σκάνδαλο και στην Κίνα;»

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη