ΟΝΝΕΔ: Αδιαφορία ή ενοχή;

Αδιαφορία ή ενοχή;
 Κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ο Πρωθυπουργός ρωτήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτό που βρίσκεται στα χείλη πολλών πολιτών επί μήνες: Είχε πράγματι υποσχεθεί στον Πρόεδρο Ερντογάν να στείλει άμεσα στη γειτονική χώρα τους οκτώ αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα δηλώνοντας πολιτικοί πρόσφυγες; Δήλωσε όντως την πρόθεση να παρακάμψει τις νόμιμες και, κυρίως, θεσμικές διαδικασίες ασύλου και έκδοσης, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο για άλλη μια φορά τη συνταγματικά κατοχυρωμένη και αδιαμφισβήτητη αρχή της διάκρισης των εξουσιών;

Αντί απάντησης, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά και όλοι οι πολίτες εισπράξαμε σιωπή. Κατανοούμε ότι ο χρόνος του Πρωθυπουργού είναι πολύτιμος – ειδικά όταν πρέπει να καλύπτει διαρκώς τους μονίμως έκθετους συνεργάτες του. Βέβαια, οι Έλληνες πολίτες θα ήθελαν να ξέρουν αν ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκει χρόνο να διαπραγματεύεται εν κρυπτώ και αναρμοδίως με τον Τούρκο Πρόεδρο τη στιγμή που πρωτοκλασάτα στελέχη του περιφρονούν τους δύο κρατούμενους Έλληνες αξιωματικούς. Ξαναρωτάμε, λοιπόν: Η σιωπή του κ. Τσίπρα είναι σιωπή αδιαφορίας ή σιωπή ενοχής; Σε κάθε περίπτωση, είναι σιωπή ακαταλληλότητας.

Τομέας Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Τομέας Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εσωτερικών & Δημόσιας Διοίκησης
Τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη