Δημήτρης Βέττας: Συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την κατασκευή του αρδευτικού έργου της Ηράκλειας

Πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου του 2018 συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Υφυπουργό κ. Βασίλη Κόκκαλη και τον Βουλευτή του Ν. Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρη Βέττα, για την κατασκευή του αρδευτικού έργου της Ηράκλειας. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από την τοπική κοινωνία, οι οποίοι μετέφεραν στον Υφυπουργό την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της εν λόγω δράσης. Το έργο πρόκειται να καλύψει μια μεγάλη έκταση 4-5 χιλ. στρεμμάτων στην περιοχή της Ηράκλειας και μέσω αυτού θα γίνει ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων υδάτινων πόρων, θα επιτραπεί η εφαρμογή σύγχρονων τεχνικών άρδευσης που αφενός μεν θα επιφέρει τη μείωση της απώλειας των υδατικού δυναμικού και αφετέρου δε τη βελτίωση των εφαρμοζόμενων τεχνικών, με αποτέλεσμα την είσοδο νέων αποδοτικότερων καλλιεργειών. Υπολογίζεται ότι θα μειωθεί το κόστος παραγωγής των αγροτών κατά 70% . Ο υπηρεσιακός προϊστάμενος του ΥΠΑΑΤ ενημέρωσε τους παρισταμένους στη συνάντηση, ότι το έργο έχει τη διοικητική ωριμότητα για να συμμετέχει στην προκήρυξη του Μέτρου 4.3.1, που θα ανοίξει στα τέλη Μάρτιου με αρχές Απριλίου και ότι είναι ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο που θα επιφέρει μεγαλύτερη ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη