Facelift και στελέχη επιχειρήσεων: Η δύναμη της εικόνας

Facelift και στελέχη επιχειρήσεων: Η δύναμη της εικόνας

Μπορεί κάποιοι να υποστηρίζουν ότι το facelift δεν μας κάνει πιο ελκυστικούς, ούτε πιο νέους και ότι η πλαστική χειρουργική δεν είναι η απάντηση σε όλα, αλλά η αλήθεια είναι ότι η δύναμη της εικόνας είναι αδιαμφισβήτητη και είναι αυτή που κερδίζει τις πρώτες εντυπώσεις.
Δεν είναι τυχαίο που εκατοντάδες στελέχη επιχειρήσεων σπεύδουν στους πλαστικούς χειρουργούς, για να μάθουν τι μπορούν να κάνουν, ώστε να φαίνονται νεότεροι, χωρίς ατέλειες. Ο κόσμος των business είναι αδυσώπητος, ως γνωστόν και δεν συγχωρεί λάθη…
«Η εικόνα που δίνουμε αρχικά σε μια πρώτη επαφή που έχουμε με άλλους ανθρώπους είναι καθοριστική. Έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που μένει μόνιμα και μάλιστα αυτή εξαρτάται ακόμη και από τα οπτικά χαρακτηριστικά του προσώπου», επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).
Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα ξεκούραστο, νεανικό, όμορφο πρόσωπο εκπέμπει - πέρα από υγεία - ικανότητα και ευφυΐα. Τα άτομα αυτά αξιολογούνται ως ευγενικά και φιλικά από τους υπόλοιπους και εμπνέουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Νιώθουν όμορφα με την εικόνα τους, τα διακρίνει η αυτοεκτίμηση και έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.
Σύμφωνα με τον κύριο Γαϊτάνη, στελέχη επιχειρήσεων αναγνωρίζουν ολοένα και περισσότερο τη σημασία της εικόνας, συμπληρωματικά και με το υπόλοιπο «πακέτο» και επισκέπτονται συχνά το ιατρείο του πλαστικού χειρουργού, για να τον συμβουλευτούν και να διατηρήσουν ένα νεανικό, λαμπερό και αρμονικό πρόσωπο, που θα τους οδηγήσει ένα βήμα πιο γρήγορα στην επαγγελματική άνοδο και επιτυχία
«Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δύο είδη facelift: Το επεμβατικό και το μη επεμβατικό», λέει ο ειδικός και εξηγεί τις διαφορές των δύο μεθόδων.
Μη επεμβατικό facelift
Απευθύνεται σε γυναίκες και σε άντρες ανεξαρτήτου ηλικίας. Καταπολεμά ρυτίδες έκφρασης, όταν, πλέον, η κούραση γύρω από την περιοχή των ματιών και του μετώπου είναι ορατή. Η θεραπεία με μπότοξ είναι μια ακίνδυνη, μη επεμβατική εφαρμογή, αφού η ποσότητα του φαρμάκου που χρησιμοποιείται είναι αμελητέα και απόλυτα ελεγχόμενη. Η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά και περιλαμβάνει λεπτές ενέσεις στην περιοχή του μεσόφρυου, του μετώπου ή των ματιών, οι οποίες ακινητοποιούν τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες.
«Το λεγόμενο microbotox τώρα αποτελεί μια νέα εφαρμογή του μπότοξ, που μπορεί να εφαρμοστεί είτε στο μέτωπο, είτε στον λαιμό. Χρησιμοποιείται συγκεκριμένη δοσολογία του ήδη γνωστού υλικού και με ειδική τεχνική, χρησιμοποιώντας πολύ λεπτή βελόνα, κάνοντας πολλές μικρές εγχύσεις, το υλικό τοποθετείται επιφανειακά στον μυ. Η εφαρμογή του microbotox στην περιοχή του μετώπου έχει σαν αποτέλεσμα να εξαφανίζονται οι ρυτίδες, να βελτιώνεται η όψη του δέρματος, αλλά να διατηρείται η φυσική κινητικότητά του», λέει ο κ. Απόστολος Γαϊτάνης.
Η αποτελεσματικότητα του microbotox γίνεται περισσότερο εμφανής στην περιοχή του λαιμού, όπου προσφέρει καλύτερο σχήμα.
Επεμβατικό facelift
Παλιά το λίφτινγκ το θεωρούσαν "τράβηγμα του δέρματος". Σήμερα, όταν λέμε lifting, αναφερόμαστε σε μια σειρά από ειδικές τεχνικές που ακολουθεί ο πλαστικός χειρουργός, με τις οποίες σφίγγει το επιφανειακό απονευρωτικό δίκτυο και τους μυς του προσώπου και τα επαναφέρει στην αρχική νεανική τους θέση, απομακρύνοντας παράλληλα το δέρμα που περισσεύει.
Τα ράμματα αφαιρούνται μία εβδομάδα μετά από την επέμβαση. Τότε θα έχουν υποχωρήσει το πρήξιμο και το ελαφρύ μελάνιασμα.
Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται ένα lifting; Η επέμβαση της ρυτιδοπλαστικής συνιστάται συνήθως στις ηλικίες 45 – 70, που είναι περισσότερο εμφανή τα σημάδια του χρόνου.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης θα αποφασιστεί αν η επέμβαση θα γίνει με τοπική ή ολική αναισθησία, καθώς και το είδος της ρυτιδοπλαστικής που ταιριάζει στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως S lift, MACS lift, minilift (απλό) ή ολική ρυτιδοπλαστική (fullfacelift). 
Τι επιτυγχάνει; Σκοπός της ρυτιδοπλαστικής είναι να «πάει το ρολόι του χρόνου πίσω» και να βελτιώσει την εξωτερική εμφάνιση του προσώπου, διατηρώντας, όμως, τα φυσικά του χαρακτηριστικά. Ο ασθενής στο τέλος της επέμβασης αποκτά ξεκούραστη και φρέσκια όψη, χωρίς να φαίνεται ότι έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
«Τα αποτελέσματά του διαρκούν 7-10 χρόνια. Πιθανές επιπλοκές είναι μόλυνση, μικροαιμάτωμα, μικροανωμαλίες, φλεγμονή (ισχύουν για όλες τις επεμβάσεις)», καταλήγει ο κ. Γαϊτάνης.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη