H INTERAMERICAN υποστηρίζει ασφαλιστικά τα Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα των Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «Έδρα»

H INTERAMERICAN υποστηρίζει ασφαλιστικά
τα Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα των Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «Έδρα»


Συνδυάζοντας το σταθερό, έμπρακτο ενδιαφέρον της για την υποστήριξη της εκπαίδευσης με τις ειδικές ανάγκες παιδιών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, η INTERAMERICAN υποστηρίζει χορηγικά με παροχή ασφαλιστικής κάλυψης για 350 παιδιά τις Κοινωνικές Συνεταιρικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «Έδρα».

Η ασφάλιση αφορά στα παιδιά που εξυπηρετούνται στα Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα του κοινωνικού φορέα, τα οποία λειτουργούν σε 8 περιοχές της Αττικής: σε Περιστέρι, Ίλιον, Αγίους Αναργύρους - Καματερό, Δάφνη - Υμηττό, Χαϊδάρι, Ηλιούπολη και Νέο Ηράκλειο, με τη συνεργασία της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι παρεχόμενες καλύψεις από την INTERAMERICAN αφορούν σε αστική ευθύνη των Κέντρων για ατυχήματα.

Τα Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα διαθέτουν πιστοποίηση ISO 9001:2008 και παρέχουν ειδικές υπηρεσίες σε παιδιά 3-17 ετών. Συγκεκριμένα, παρέχουν φροντίδα αποκατάστασης σε μαθησιακές δυσκολίες, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και εφήβων και ακόμη, υπηρεσίες συμβουλευτικής στις οικογένειές τους. Επιπλέον, για τα άτομα που αδυνατούν να προσέρχονται στα Κέντρα, παρέχεται αντίστοιχο πρόγραμμα e-learning και κατ’ οίκον θεραπείες.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την «Έδρα», η INTERAMERICAN διέθεσε πρόσφατα και υπηρεσίες άμεσης ιατρικής βοήθειας (ασθενοφόρο και εξειδικευμένους διασώστες) για την κάλυψη ενδεχομένων αναγκών κατά την «9η Αθλητική Γιορτή για την ψυχική Υγεία και Νοητική Υστέρηση», που ο φορέας οργάνωσε στο κλειστό γήπεδο Μπουρναζίου.

Επισημαίνεται ότι οι Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «Έδρα» λειτουργούν από το 2001 με σκοπό την προαγωγή της ψυχικής υγείας, την προάσπιση των δικαιωμάτων των ευπαθών ατόμων, καθώς και την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα ψυχικής υγείας. Ο φορέας εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη μεταρρύθμιση των ψυχιατρικών υπηρεσιών της χώρας. 

Φωτογραφία:
Στιγμιότυπο από την 9η Αθλητική γιορτή των Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «Έδρα», για την ψυχική Υγεία και Νοητική Υστέρηση.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη