Η Ανταποδοτική Ανακύκλωση και η Πανελλήνια Εκστρατεία Let's Do it Greece ενώνουν τις δυνάμεις τους

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε πρόσφατα, η έναρξη συνεργασίας της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ με την οργανωτική ομάδα εθελοντών του Let’s Do it Greece, η οποία πραγματοποιήθηκε στο «1ο Πανευρωπαϊκά Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης».
Ο Εθνικός Φορέας, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσεων με στόχο την ανάπτυξη της ανακύκλωσης στη χώρα μας, αλλά και την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με έμφαση στους νέους ανθρώπους.
Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και η Πανελλήνια Εκστρατεία Let’s Do it Greece ενώνουν τις δυνάμεις τους, ώστε να συμβάλλουν στη μέγιστη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για τη σημαντικότητα της ανακύκλωσης συσκευασιών και της προστασίας του περιβάλλοντος μέσω της εθελοντικής δράσης.
Στα πλαίσια του μεγάλου αυτού εγχειρήματος, οι εθελοντές του Let’s do it Greece μαζί με μαθητές από τα σχολεία του Δήμου Κρωπίας, παρακολούθησαν και εκπαιδεύτηκαν για τα οφέλη της ανακύκλωσης και την προστασία του περιβάλλοντος, ανακύκλωσαν πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες στο υψηλής τεχνολογίας Πολυκέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης ώστε να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση και να κατανοήσουν τα σημαντικά οφέλη που επιτυγχάνονται από τη διαδικασία της ανακύκλωσης.
Τέλος, όλοι οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στον Βοτανικό Κήπο, ο οποίος περιλαμβάνει περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη ελληνικών φυτών καθώς και στην οικολογική λίμνη.
Πληροφορίες για την Ανταποδοτική Ανακύκλωση και το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης:
Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ αποτελεί Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εγκεκριμένο από την Ελληνική Πολιτεία για την ανακύκλωση συσκευασιών στη χώρα μας.
Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ χρησιμοποιεί τα υψηλής τεχνολογίας «σπιτάκια της ανακύκλωσης», όπου οι πολίτες επιστρέφουν τις άδειες συσκευασίες τους, εφαρμόζοντας την ευρωπαϊκή απαίτηση για «Διαλογή στην Πηγή».
Παράλληλα, σύμφωνα με την κοινοτική και εθνική νομοθεσία, έχουν τεθεί συγκεκριμένοι εθνικοί ποσοτικοί στόχοι ανακύκλωσης, ενώ η μη επίτευξη αυτών θα οδηγήσει σε νέα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ανακύκλωση στη χώρα μας βρίσκεται σε μη ικανοποιητικά επίπεδα, είναι σαφές ότι απαιτούνται να ληφθούν άμεσες δράσεις προώθησης της ανακύκλωσης στη χώρα μας.
Για την επίτευξη των ποσοτικών στόχων ανακύκλωσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την άμεση εφαρμογή «οικονομικών εργαλείων», ώστε να ενισχυθεί το κίνητρο συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία της ανακύκλωσης.
Στο πλαίσιο αυτό και αξιοποιώντας τις υφιστάμενες καλές πρακτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ προέβη σε σημαντική αύξηση του ανταποδοτικού κινήτρου που προσφέρεται στους πολίτες ανά επιστρεφόμενη μεταλλική, πλαστική και γυάλινη συσκευασία «στα σπιτάκια της ανακύκλωσης», αφού πλέον προσφέρονται 3 € λεπτά ανά κάθε 1 επιστρεφόμενη συσκευασία.
Ως αποτέλεσμα, στα «σπιτάκια της ανακύκλωσης» οι «συσκευασίες μας έχουν αξία» και κερδίζουμε 1 € με την επιστροφή 33 συσκευασιών.
Σημαντικό μέρος της δράσης της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, αποτελεί η υλοποίηση Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των νέων, κυρίως, ανθρώπων.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ δημιούργησε το 1ο πανευρωπαϊκά Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης, που είναι ο ιδανικός προορισμός για τους νέους ανθρώπους, τους μαθητές και τις οικογένειές τους, αποτελώντας έναν Πολυχώρο Ανακύκλωσης, ο οποίος βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο του Δημαρχείου Αγίων Αναργύρων – Καματερού (Λ. Δημοκρατίας 61).

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη