Οχυρό Ιστίμπεη: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 2ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου με τίτλο «ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 2ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου με τίτλο «ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ». 211 δρομείς κατέφθασαν από όλες τις άκρες της Ελλάδας για να τρέξουν στην ιστορική διαδρομή που συνδέει οχυρωματικές θέσεις της Γραμμής Μεταξά. Δυναμική ήταν η παρουσία μαθητών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, καθώς και δρομέων από συλλόγους Μαραθωνοδρόμων. Οι δρομείς και οι συνοδοί τους είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις θρυλικές στοές του Οχυρού Ιστίμπεη και να ζήσουν νοητά την Ιστορία της Μάχης των Οχυρών. Οι επισκέπτες θαύμασαν τις δημιουργίες των νέων που συμμετέχουν στον Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ και δοκίμασαν τοπικά εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες του Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη ως αντίδωρο για το μνημόσυνο των Ηρώων που πολέμησαν για την Πατρίδα.
Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη Μνήμη των πεσόντων και όλοι οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο. Η διαδρομή ήταν απαιτητική και συνάμα συναρπαστική, μέσα στην καταπράσινη άγρια φύση. Οι δρομείς κουράστηκαν αρκετά, αλλά ο σκοπός επετεύχθη. Στον τερματισμό παρελάμβαναν ένα κλαδί ελιάς, το οποίο κατέθεταν στο μνημείο πεσόντων του Οχυρού Ιστίμπεη. Συγκίνηση και δέος κατέλαβε τους δρομείς  κατά τον τερματισμό, καθώς αγωνίσθηκαν και κατάφεραν να τερματίσουν σε έναν τόπο θυσίας, όπου αγωνίσθηκαν οι υπερασπιστές των Οχυρών με σθένος και ατσαλένια ψυχή απέναντι στον φαινομενικά ανίκητο Γερμανικό Στρατό. Την πρώτη θέση στους άνδρες κατέλαβε ο Γεώργιος Σίκαλος (Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Σερρών), ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ναουσαία Γεωργία Μάκη (3ετής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων).
Θερμές ευχαριστίες για την υποστήριξη: στον Δήμο Σιντικής, στην Α.ΠΟ.ΔΡΑ.ΣΙ, στην ΕΠΟΜΕΑ Σιντικής, στον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Σερρών και στους πολυάριθμους εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την άρτια διοργάνωση.







Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη