«Εχθρός μας ο πόλεμος, Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες» - Εκδήλωση-συζήτηση Τετάρτη 9/5 στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας
 ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Εκδήλωση-συζήτηση Τετάρτη 9 Μαϊου 2018 στο Εργατικό Κέντρο  πλ. Διάκου στις  19.00

Δύο χρόνια μετά από την έναρξη της εφαρμογής της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που συνυπέγραψε και συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επτά χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου στη Συρία, με το λαό της σφαγιασμένο, ξεριζωμένο και πεταγμένο στις τέσσερις γωνιές της Γης, μετράμε πάνω από 60.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένους μόνο στη χώρα μας και ένα τραγικό πολλαπλασιασμό των πνιγμών στη Μεσόγειο.
Εδώ και περίπου τρία χρόνια όλοι εμείς, που ενώσαμε τις δυνάμεις μας και ιδρύσαμε την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των προσφύγων, προσπαθώντας να βοηθήσουμε στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν, αλλά και υπερασπίζοντας κάθε στιγμή τα δικαιώματά τους, αντιστεκόμενοι ενάντια στις πολιτικές των κλειστών συνόρων για τους πρόσφυγες και των ανοικτών συνόρων για τους «επενδυτές».

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Φθιώτιδας διοργανώνουν την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 στις 19.00 στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας (στην Πλατεία Διάκου) μια ανοικτή εκδήλωση- συζήτηση με ομιλητές τους:
-    κ. Γιώργο Τσιάκαλο, Ομότιμο Καθηγητή Παιδαγωγικής Α.Π.Θ.
-    κα. Ντίνα Ρέππα, μέλος Συντονισμού για το Προσφυγικό- Μεταναστευτικό, Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων, Συλλογικοτήτων

Στη  διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί ένα μικρό ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε από την ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με τίτλο «Οι Αόρατοι: Πρόσφυγες στην Ελλάδα μετά από δύο χρόνια συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη