4ο ιστορικό διήμερο: «Η ΚΝΕ στην καρδιά της Ανταρτομάνας Ρούμελης»

4οΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΑΝ. ΣΤΕΡΕΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ,
15-16-17 ΙΟΥΝΗ
 ΠΑΥΛΙΑΝΗ- ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ
«Η ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΤΟΜΑΝΑΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ»

Συνεχίζουμε την προσπάθεια να γνωρίσουμε την Ιστορία του Κόμματος μας
«Στα χωριά της Ρούμελης το καταπράσινο, ήμερο, πανέμορφο τοπίο, ξεγελάει. Σε αυτά τα μέρη, στις βουνοπλαγιές και τις κορφές τους, γράφτηκαν μερικές απ' τις πιο ηρωικές σελίδες του αγώνα του λαού μας, για λαϊκή κυριαρχία. Στα βουνά αυτά, κάθε μονοπάτι είναι και μια ιστορία. Πίσω από κάθε δέντρο κι ένας αντάρτης. Στα ριζά του κάθε λόφου και μια μάχη.»
Το ιστορικό ταξίδι της ΚΝΕ ξεκίνησε το 2015 από το Καρπενήσι τιμώντας την κατάληψή του από το ΔΣΕ, το Γενάρη του 1949, συνέχισε το 2016 στο Πολύδροσο - Αμφίκλεια και την δράση του θρυλικού Διαμαντή διοικητή της ΙΙ Μεραρχίας ΔΣΕ Ρούμελης, το 2017 βρέθηκε στην Βορειοκεντρική Εύβοια στα χωριά που έδρασε ο Καπετάν Ανάποδος και φέτος συνεχίζουμε την αναζήτηση της αλήθειας στην Οίτη που φιλοξένησε τα αντάρτικα λημέρια την περίοδο 1941-1949.
Το γεγονός πως η Φθιώτιδα βρισκόταν στο κέντρο της Ελλάδας και ήταν σε εγγύτητα με τους ορεινούς όγκους της Ευρυτανίας και της Φωκίδας δημιούργησε συγκριτικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη του αντάρτικου.
Τιμάμε φέτος λοιπόν τους λαϊκούς αγώνες στα μέρη που ο Άρης Βελουχιώτης και λίγοι ακόμα πρωτοπόροι κομμουνιστές δημιούργησαν την πρώτη ένοπλη αντάρτικη ομάδα και μέσα από την άοκνη και πεισματική προσπάθεια έδωσαν ελπίδα και θάρρος στο λαό για να παλέψει οργανωμένα και αποφασιστικά τους ξένους και ντόπιους κατακτητές την περίοδο 1940-1949.
Γνωρίζουμε και φέτος την ιστορία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ και του ηρωικού ΚΚΕ, τιμώντας τα 100 χρόνια αγώνων και θυσιών του ΚΚΕ.
Ταυτόχρονα θα επισκεφτούμε ιστορικά μέρη που ο λαός έδωσε αποφασιστικές μάχες. Ένα από αυτά τα μέρη είναι ο Γοργοπόταμος. Σ’ αυτή την μάχη ο ΕΛΑΣ με τον πρωτοκαπετάνιο Άρη Βελουχιώτη σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος της επιχείρησης και καταξιώθηκε στις συνειδήσεις του ελληνικού λαού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Γνωρίζουμε την ιστορία του ηρωικού ΚΚΕ. Η ηρωική δράση αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων ιδιαίτερα για τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ. Το ΚΚΕ κοιτάει κατάματα την 100χρονη πορεία του, μελετάει την ιστορία του χωρίς μηδενισμούς και ωραιοποιήσεις με σκοπό να εξάγει τα συμπεράσματα που το κάνουν πιο ικανό στην σύγχρονη πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
    Έχουμε χρέος να ανταποκριθούμε στις ηρωικές, αγωνιστικές παραδόσεις του ΚΚΕ, που βαδίζει με αισιοδοξία στη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, δράσης και προσφοράς “με το λαό, για το Σοσιαλισμό”. Στον σημερινό μας αγώνα για να πάρει η εργατική τάξη την εξουσία, τιμάμε τους συντρόφους και συντρόφισσες μαχητές και μαχήτριες του ΕΛΑΣ, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με έναν όρκο: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη