Συνάντηση του Δημήτρη Βέττα με τον κ. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, στο Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας

Λαμία, 05/06/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση πραγματοποίησε στις  04/06/2018  ο  Βουλευτής  του Ν. Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  Δημήτρης  Βέττας  με  τον κ. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, στο Μέγαρο  της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας,   προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν στον τομέα των Αρδευτικών Δικτύων σε περιοχές της Φθιώτιδας.
Ειδικότερα συζητήθηκαν:
Α.  Το αρδευτικό έργο της Ηράκλειας, για το οποίο υπάρχει πλήρης μελέτη με τεύχη δημοπράτησης όπως και εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και βρίσκεται στο στάδιο  αναμονής για ένταξη  σε σχετικό πρόγραμμα.
Για το έργο αυτό είχε προηγηθεί  άλλωστε την 1η Μαρτίου του 2018    συνάντηση   στο   Υπουργείο   Αγροτικής   Ανάπτυξης   και  Τροφίμων του κου Βέττα  με  τον   Υφυπουργό   κ.  Βασίλη   Κόκκαλη,   στην οποία συμμετείχαν   και εκπρόσωποι   από  την     τοπική    κοινωνία,   οι οποίοι   είχαν μεταφέρει  στον   Υφυπουργό     την  αναγκαιότητα   και  τη  σπουδαιότητα    της  εν  λόγω   δράσης. Το έργο πρόκειται να καλύψει   μια   μεγάλη   έκταση  4-5 χιλ.  στρεμμάτων  στην περιοχή   της   Ηράκλειας και μέσω αυτού  θα   γίνει  ορθολογική  αξιοποίηση   των  διαθέσιμων   υδάτινων  πόρων, θα  επιτραπεί η  εφαρμογή   σύγχρονων  τεχνικών  άρδευσης που αφενός   μεν   θα επιφέρει τη   μείωση   της  απώλειας  των  υδατικού δυναμικού και   αφετέρου δε  τη βελτίωση   των   εφαρμοζόμενων  τεχνικών,   με  αποτέλεσμα   την είσοδο  νέων  αποδοτικότερων  καλλιεργειών. Υπολογίζεται   ότι   θα  μειωθεί   το   κόστος   παραγωγής   των    αγροτών  κατά   70% . Ο   υπηρεσιακός   προϊστάμενος  του   ΥΠΑΑΤ   είχε ενημερώσει   τους  παρισταμένους στη συνάντηση,   ότι  το  έργο   έχει  τη διοικητική   ωριμότητα    για  να   συμμετέχει   στην  προκήρυξη  του    Μέτρου  4.3.1.  και κατά τη χθεσινή συζήτηση ο κος Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα συμπεριληφθεί στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου.
Β. Τα αρδευτικά δίκτυα από το φράγμα Σμοκόβου, για το οποίο έργο απαιτείται αρχικά ενημέρωση - επικαιροποίηση ως προς το περιεχόμενο της μελέτης προσωρινής υδροδότησης των δικτύων και σύνταξη της οριστικής μελέτης


μεταφοράς νερού και δικτύων άρδευσης (Ανατολικό τμήμα).  Στη συνέχεια θα πρέπει να συνταχθεί και να εγκριθεί η προβλεπόμενη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Γ. Την ανάγκη αξιολόγησης και αξιοποίησης του υδάτινου δυναμικού σε περιοχές της Φθιώτιδας που διαθέτουν ελαιοκαλλιέργειες όπως και της σύνταξης σχετικής μελέτης η οποία θα περιλαμβάνει την αποτύπωση των υδατοδεξαμενών, αντιπλημμυρικών έργων, φραγμάτων και δικτύων.
Εντέλει η συζήτηση με τον κ. Περιφερειάρχη για τα προαναφερόμενα, αφού αξιολόγησε τα στοιχεία που του τέθηκαν από τον κ. Βέττα,   κατέληξε στη δέσμευσή  του ότι θα κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την  εκκίνηση και υλοποίηση των έργων της άρδευσης,  τα οποία χαρακτηρίζονται για τη σπουδαία συμβολή τους στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα του νομού.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ  ΒΕΤΤΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.  ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.




Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη