ΛΑ.Ο.Σ.: Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Σήμερα κάτω από την πίεση των παγκοσμιοποιητών που θέλουν να επιβάλουν μια νέα τάξη πραγμάτων σε όλο τον κόσμο, βιώνουμε μια προσπάθεια βίαιας αλλαγής ή και καταστροφής της παραδοσιακής κοινωνίας των λαών του κόσμου , εν ονόματι μιας κάποιας νέας , τάχα προοδευτικής ηθικής , αλλά παράλληλα βιώνουμε και μία φοβερή οικολογική καταστροφή που συντελείτε εν ονόματι του κέρδους , του κέρδους που εκφράζει και είναι ο μοναδικός στόχος των σημερινών επικυρίαρχων του κόσμου.

Για να ζούμε όμως σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον πρέπει να καταλάβουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι μόνιμος στόχος μας με σκοπό πέρα από την γενιά μας και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να ζήσουν σε ένα κόσμο με καθαρό αέρα, καθαρά νερά, καθαρές θάλασσες, καθαρή γη , πράσινα δάση . Η προστασία του περιβάλλοντος τελικά αποτελεί ανάγκη για την επιβίωση του ανθρώπου και γι αυτό πρέπει να βλέπουμε μακριά και να προβλέπουμε και να προλαβαίνουμε τις εξελίξεις.

Η οικονομική ανάπτυξη και το κέρδος πρέπει να προσαρμόζονται και να υποτάσσονται στην προστασία του περιβάλλοντος . Η προστασία του περιβάλλοντος σήμερα δεν είναι μόνο απαίτηση και δικαίωμα αλλά και υποχρέωση του κάθε ενός ξεχωριστά αλλά και συλλογική κοινωνική υποχρέωση. Θα πρέπει λοιπό η παγκόσμια κοινότητα αλλά και το κάθε εθνικό κράτος να νομοθετήσουν ώστε να υπάρχει οικονομική ανάπτυξη με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής . Η προστασία του περιβάλλοντος δεν πρέπει να θεωρείται ανασταλτικός παράγων στη οικονομική ανάπτυξη αλλά πρέπει να γίνει μοχλός ανάπτυξης .

Η κάθε πολιτεία , η κάθε κοινότητα , πρέπει να διαχειριστεί υπεύθυνα τα κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι η διαχείριση και αξιοποίηση των απορριμμάτων μέσω της ανακύκλωσης, η προώθηση ανανεώσιμων μορφών ενέργειας, η υιοθέτηση τεχνολογιών που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, η σωστή χρήση των φυσικών πόρων, αλλά και η συστηματική προφύλαξη του περιβάλλοντος, με αυστηρές ποινές , από την ρύπανση από βιομηχανικές μονάδες που δεν παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα . Και τέλος το κυριότερο, η παιδεία ! η ευαισθητοποίηση των παιδιών και κατ' επέκταση της κοινωνίας για τις αξίες, την σημαντικότητα και την αναγκαιότητα τής φύλαξης και τής ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντός μας .

Και σ αυτήν την προσπάθεια εμείς οι Έλληνες πρέπει να πρωτοστατήσουμε γιατί όπως έλεγε και ο Περικλής Γιαννόπουλος “Προορισμός του Έλληνος εις τον κόσμον αυτόν ήτο και είναι εις κάθε εποχήν , σήμερα και αύριον ο εξανθρωπισμός της οικουμένης και προέτρεπε την νεολαία λέγοντας : “Νέοι και νέαι αγαπήσατε με πάθος πύρινον την Μητέρα Γη . Θα αναστηθήτε στην αληθινή ηδονική ζωή”

Θ. Τουσιάδης

Περιφερειάρχης ΛΑ.Ο.Σ.

Στερεάς Ελλάδος

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη