Φεστιβάλ Οίτης 2018: ALCALICA LIVE - Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 - Τόπος Τεχνών «Χώρα»

12ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ
ALCALICA LIVE AEGEAN DREAM ’N’ BASS
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
ΤΟΠΟΣ ΤΕΧΝΩΝ «ΧΩΡΑ», ΛΕΛΕΪΚΑ ΥΠΑΤΗΣ


Alcalica live Aegean Dream ’n’ Bass: εκεί που ο μπαγλαμάς και το σαντούρι συνομιλεί με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά και το μεσοπολεμικό ρεμπέτικο με το drum 'n' bass και το αστικό industrial.
Από το Βερολίνο, το πολιτικό/καλλιτεχνικό κέντρο της Ευρώπης, έως τη Μυτιλήνη, στο υδάτινο όριο, εκεί όπου σήμερα δοκιμάζεται ο ανθρωπισμός, εκεί όπου η συμφωνία EE - Τουρκίας δημιουργεί μια σκληρή πραγματικότητα.
Κάπως έτσι είναι και η πορεία των Alcalica, του σχήματος στον πυρήνα του οποίου συναντάμε τους Λεωνίδα Δανέζο και την Julie Loi. Μια πορεία η οποία συμπληρώνει 12 χρόνια. Μια πορεία η οποία σηματοδοτείται από εκλεκτικές συνεργασίες, 6 δίσκους και πολλές συμμετοχές σε σημαντικά φεστιβάλ. Μια πορεία η οποία ακροβατεί ακριβώς πάνω στα όρια, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οι διαχωριστικές γραμμές υπάρχουν ακριβώς για να υπερβαίνονται, για να συναντούνται, να συντήκονται και να αλληλεπιδρούν οι πολιτισμοί και οι παραδόσεις. Η μουσική των Alcalica καταργεί στην πράξη διάφορα ψευδο-διλήμματα τύπου «Δύση-Ανατολή», μη διστάζοντας να φέρει σε ισότιμη συνομιλία τον μπαγλαμά και το σαντούρι με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά, το μυτιληνιό απτάλικο και το μεσοπολεμικό ρεμπέτικο με το drum ‘n’ bass και το αστικό industrial. Broken Beats και ποίηση σε διαφορετικές γλώσσες συνθέτουν μια κινηματογραφική και ειλικρινή χορευτική μουσική Aegean Dream’n’bass.
Στις 20 Ιουλίου οι Alcalica θα εμφανιστούν στο Φεστιβάλ Οίτης με τον κιθαρίστα Πάνο Παπάζογλου.
Δείτε περισσότερα για τους Alcalica στο www.alcalica.org
Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 8€
Πόρτα: 10€
Προπώληση εισιτηρίων – τηλεφωνικές κρατήσεις
Τόπος Τεχνών «Χώρα» (Λελέικα Υπάτης, τηλ. επικοινωνίας: 2231051075)
Γραφεία Φεστιβάλ Οίτης ( Αντιγόνης 7, Λαμία – πλησίον του Δημοτικού Θεάτρου, τηλ. 2231043333. Ανοικτά 10.00 – 18.00 καθημερινά εκτός Κυριακής.)
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του 12ου Φεστιβάλ Οίτης στο xwra.gr

Info:
ALCALICA Live
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
Ώρα έναρξης 21.30
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης , Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
 e-mail: info@xwra.gr
www.xwra.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη