Δημήτρης Βέττας: Να ενταχθούν οι κατατεθείσες-εξεταζόμενες ενστάσεις και το 50% των επιβληθέντων προστίμων στη νέα ρύθμιση

Να ενταχθούν οι κατατεθείσες-εξεταζόμενες ενστάσεις και το 50% των επιβληθέντων προστίμων στη νέα ρύθμιση.
Κατά τη χθεσινή συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, που αφορά στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης "Ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας", ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρης Βέττας, ζήτησε να διερευνηθεί η δυνατότητα να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση α) όσες περιπτώσεις επιβολής προστίμων αφορούν ήδη εξεταζόμενες ενστάσεις και β) η ένταξη του 50% των προστίμων που έχουν επιβληθεί (π.χ.  το πρώτο σε περίπτωση επιβολής δύο προγενέστερων της νέας ρύθμισης προστίμων).
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο επιβάλλεται πρόστιμο 10.500 ευρώ στον εργοδότη και αναδρομική καταβολή ασφαλιστικών εισφορών τριών μηνών. «Είναι, όπως καταλαβαίνετε, ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα, διότι ένα πολύ μικρό ποσοστό θα μπορούσε να πληρώσει το ποσό των 10.500 ευρώ. Πόσο μάλλον όταν ένας εργοδότης έχει επιβαρυνθεί με δύο ή και τρία πρόστιμα. Επιπλέον η αδυναμία καταβολής του όχι μόνο στερεί δημόσια έσοδα από το κράτος, αλλά δεν συνεισφέρει και στην προοπτική δημιουργίας πάγιων θέσεων εργασίας», τόνισε ο Δημήτρης Βέττας κατά την παρέμβασή του.
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΕΤΤΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη