Ανείπωτη τραγωδία στην Ανατολική Αττική – 50 και πλέον οι νεκροί

 Ανείπωτη τραγωδία στην Ανατολική Αττική – 50 και πλέον οι νεκροί
Με το πρώτο φως της ημέρας εντοπίστηκαν επιπλέον 25 σοροί στο Μάτι, αλλά εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο
Μια ανείπωτη τραγωδία βιώνει η χώρα μας από χθες, καθώς με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύπτεται το μέγεθος της τρομερής καταστροφής που έπληξε την Ανατολική και τη Δυτική Αττική. Καμένα σπίτια, κατεστραμμένες περιουσίες, εικόνες βιβλικής καταστροφής.

Το εφιαλτικό σκηνικό παραπέμπει στην καταστροφή της Ηλείας το 2007, καθώς πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τον πύρινο όλεθρο.

Στους 49 ανέρχονται οι νεκροί που έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από τις αρχές, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στις 10:00 η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη.

Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι οι αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς υπάρχουν αναφορές στο Κέντρο της Πυροσβεστικής, στην Αστυνομία και στο Λιμενικό για αγνοούμενους. Η κ. Μαλλίρη έκανε έκκληση στους συγγενείς των αγνοουμένων να επικοινωνούν στον τηλ. αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.
Εικόνες που συγκλονίζουν

Συγκλονιστικές εικόνες καταγράφει ο φακός στο Μάτι, καθώς με το πρώτο φως της ημέρας εντοπίστηκαν τουλάχιστον 25 σοροί. Οι νεκροί βρέθηκαν σε ένα χωράφι σε μικρή απόσταση από την Αργυρά Ακτή.

Εκτιμάται ότι οι άνθρωποι αυτοί, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν αγκαλιασμένοι, επιχείρησαν ματαίως να βρουν διέξοδο στη θάλασσα, αλλά εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους μέσα στις φλόγες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προχώρησαν έως εκεί που μπορούσαν, καθώς το χωράφι καταλήγει σε έναν γκρεμό, πάνω από την ακτή.

Οι εικόνες που καταγράφει ο φακός στο Μάτι θυμίζει την τραγωδία της Ηλείας του 2007. Καμμένα αυτοκίνητα σε δρόμο που οδηγούσε στην παραλία, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους εγκατέλειψαν, προσπαθώντας να διαφύγουν από τις φλόγες που τους κύκλωσαν ραγδαία.

Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, και το διοικητή του ΕΚΕΠΥ, Νίκο Παπαευσταθίου. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, 16 παιδιά νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση, 11 ενήλικες είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται συνολικά σε 156.

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, εκτίμησε ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών θα είναι διπλάσιος από αυτόν που γνωρίζουμε έως τώρα.

Μέχρι τώρα επισήμως έχουν επιβεβαιωθεί 24 νεκροί, ωστόσο εάν συνυπολογιστούν οι σοροί που εντοπίστηκαν στο χωράφι στο Μάτι, ο τραγικός απολογισμός ανέρχεται σε τουλάχιστον 50.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, πάνω από 1.000 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με 300 οχήματα.

http://www.in.gr




 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη